İran'da deprem, Van'da 8 kişi hayatını kaybetti, 21 yaralı

İran'da deprem, Van'da 8 kişi hayatını kaybetti, 21 yaralı

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye-İran sınırındaki deprem nedeniyle Van'da 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

İran'da deprem, Van'da 8 kişi hayatını kaybetti, 21 yaralı
16px
24px
23.02.2020 12:13
ABONE OLgoogle

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kotur ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 09.22'de kaydedildi.

6 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Van ve çevre illerde de hissedildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan, saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir" ifadesine yer verildi.

12.06 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırındaki deprem nedeniyle Van'da hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı.

12.05 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın batısında meydana gelen ve Van'da da hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen bölgeler ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

11.56 Sağlık Bakanı Koca: 21 kişi yaralı, 8'inin durumu kritik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şu ifadeleri kullandı: "7 kişinin hayatını kaybettiği depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde