Ioniq 6 bu yıl geliyor

Ioniq 6 bu yıl geliyor

Hyundai'nin IONIQ markası altında sunduğu ikinci model olan IONIQ 6, yeni bir tasarımla Avrupa'da satışa sunulurken, otomobilin çeşitli pil ve donanım seviyeleriyle yılın ikinci yarısında da Türk tüketicisiyle buluşması bekleniyor.

Ioniq 6 bu yıl geliyor
16px
24px
20.03.2023 13:55
ABONE OLgoogle

Hyundai açıklamasına göre, Hyundai Motor Company, tamamen elektrikli araçlara (BEV'ler) adanmış IONIQ markası altında ikinci modelini de satışa sundu. Avrupa'da satışına başlanılan ve 6, E-GMP platformuyla üretilen ikinci model, Hyundai'nin Electrified Streamliner ürün gamına uygun olarak aerodinamik bir şekilde geliştirildi.

Günümüz elektrikli otomobil kullanıcılarının beklentilerini karşılaması için sürdürülebilir malzemeler kullanılarak geliştirilen yenilikçi IONIQ 6, bir dizi gelişmiş teknoloji ve kişiselleştirilmiş alan sunuyor. Gelecek teknolojileri adına Hyundai markasına değer katması beklenen otomobil, üst düzey özelliklerle donatılırken aynı zamanda elektrikli mobilitenin sınırlarını da yeniden tanımlamak için genişletilmiş bir menzil sağlıyor.

IONIQ 6, "Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP)" standardına göre şarj başına 614 kilometreye kadar menzil imkanı tanıyor. Bu özelliğe ek olarak, Hyundai Motor Grubu'nun Electric-Global Modular Platformu, yani E-GMP sayesinde de ultra hızlı, 400 volt/800 volt çoklu şarj imkanı sunuyor. Hyundai'nin bugüne kadar ürettiği en aerodinamik otomobil olan IONIQ 6, Çift Renkli Ortam Aydınlatması, Hıza Duyarlı İç Aydınlatma, EV Performans Ayarları ve Elektrikli Aktif Ses Tasarımı (e-ASD) gibi özelliklerle de elektrikli mobilite deneyimini bir üst noktaya taşıyor.

ELEKTRİK SİSTEMİ

IONIQ 6, performanstan ödün vermeden her müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli motorlar ve pil paketleri ile birlikte sunuluyor. Kullanıcılar, iki farklı pil seçeneği arasından tercihlerini yapabiliyor. Uzun menzilli 77,4 kWh pil, iki elektrikli motor düzeniyle eşleştiriliyor. Satışa sunulacağı pazarların stratejisine göre, arkadan itişli (RWD) veya dört tekerlekten çekişli (AWD) olarak tercih edilebilen otomobil, çift motor kurulumu sayesinde de 239 kW (325 PS) güç ve 605 Nm tork gibi değerler sergiliyor. Bu güçlü elektrik (PE) konfigürasyonu sayesinde spor otomobilleri aratmayan IONIQ 6, 5,1 saniyede 0'dan 100 km/s'ye çıkabiliyor.

IONIQ 6, etkileyici bir performans sergilerken aynı zamanda son derece verimli bir enerji tüketim oranına sahip olmasıyla dikkati çekiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine ek olarak, RWD, yani arkadan itişli single motor seçeneği ise 53 kWh’lik standart bir batarya bulunduruyor. Bu bataryalı versiyonun enerji tüketimi 100 km’de 13,9 kWh (WLTP birleşik) olarak ölçüldü. Bu tüketim, IONIQ 6'yı otomotiv sektöründeki en tasarruflu araçlardan biri yapıyor.

IONIQ 6'nın üstün E-GMP mimarisi, standart olarak 400 ve 800 volt şarj altyapılarını destekleyebiliyor. Otomobil, ek bileşenlere veya adaptörlere herhangi bir ihtiyaç duymadan 400 voltluk şarjı da kullanabiliyor. IONIQ 6, ultra hızlı 350 kW'lık bir şarj cihazıyla yalnızca 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olabiliyor ve 15 dakikalık şarj ile 351 km’lik bir menzile ulaşabiliyor. Kullanıcılar, aracın dahili pilini kullanarak elektrikli bisiklet, scooter veya kamp ekipmanı gibi herhangi bir elektrikli cihazı şarj edebiliyor veya anlık olarak dilediği zaman çalıştırabiliyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde