İnvestco Holding'den kamuoyuna açıklama

İnvestco Holding'den kamuoyuna açıklama

İnvestco Holding, Prof. Ünsal Ban'ın adının Verusa Holding ile anılması üzerine KAP'a bir açıklama yayınladı.

İnvestco Holding'den kamuoyuna açıklama
16px
24px
31.08.2022 18:54
ABONE OLgoogle

Verusa Holding'ın bağlı olduğu İnvestco Holding, KAP'a konuyla ilgili bir açıklama yaptı...

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve Grup  Şirketlerimizin de adının geçtiği asılsız haberlere ilişkin açıklama gereği ortaya çıkmıştır.

Söz konusu haberlerde adı geçen Prof. Dr. Ünsal Ban, grup  şirketlerimizden Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin  kuruluşunda yönetim kurulu üyesi olarak yer almıştır.

Bilindiği üzere Eski TTK  döneminde anonim şirketlerde asgari beş ortak şartının yanında, yönetim kurulu üyelerinin de pay sahibi olma zorunluluğu bulunduğundan Prof. Dr. Ünsal Ban da 10  TL nominal değerli 10 adet sembolik pay sahibi olmuştur.

Daha sonra Prof. Dr.  Ünsal Ban 12.02.2014 tarihinde 10 adet sembolik payını devretmiş ve şirket bağımsız  yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmıştır.

O tarihten bu yana geçen yaklaşık sekiz yıl aşkın süre boyunca da Grubumuz ile Prof. Dr. Ünsal Ban arasında hiçbir ilişki söz konusu olmamıştır.

Buna rağmen söz konusu haber ve yazı içeriklerinde 8,5 yıl öncesine ait 10 TL nominal değerli paylar üzerinden Grubumuzun büyüme  süreci ve güncel yatırımları ile Prof. Dr. Ünsal Ban arasında bağlantı  kurulmaya ve grubumuz üzerinde şaibe oluşturulmaya çalışılması kabul edilemez bir durumdur.

Yine söz konusu haber ve yazı içeriklerinde yer alan Investco Holding A.Ş.'nin ortaklık yapısına yönelik iddialar tamamen gerçek dışı olup, halka açık ve payları borsada işlem gören bir şirket olarak Investco Holding A.Ş'nin başta ortaklık yapısı olmak üzere tüm kayıtları şeffaftır ve kamuya açıktır.

Şirketimiz Investco Holding A.Ş. 1 Mart 2022 tarihinden bu yana Borsa İstanbul'da işlem görmekte olup, yine söz konusu haber ve yazı  içeriklerinde adı geçen Verusa Holding A.Ş. ve Verusaturk Girişim Sermayesi  Yatırım Ortaklığı A.Ş. de Borsa'da işlem gören halka açık şirketlerdir.

Söz  konusu halka açık şirketlerin binlerce yerli/yabancı yatırımcısı bulunmaktadır. Ayrıca Investco Grubu söz konusu halka açık ve diğer iştirak ettiği şirketler yaklaşık 1.300 kişiye istihdam sağlamaktadır.

Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107. maddesi kapsamında sermaye  piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını  etkilemeye yönelik haberlerin suç oluşturacağını hatırlatır, grubumuza yönelik  haksız ve mesnetsiz bir algı oluşturmaya yönelik yayınlara ilişkin olarak gerek grubumuzun gerekse de yatırımcılarımızın haklarını korumak adına her türlü yasal başvuru hakkımızın saklı olduğunu beyan ederiz. Saygılarımızl

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde