İnternet gelirse işçi kıyımı olacak

İnternet gelirse işçi kıyımı olacak

Kocaeli İzmit’te faaliyet gösteren ve geçen hafta ekonomik kriz nedeniyle üretimini durdurarak 550 çalışanının işine son vereceğini açıklayan Yıldız Sunta MDF, fabrikanın interneti kesildiği için işçilerin sigorta çıkışlarını yapamadı.

İnternet gelirse işçi kıyımı olacak
16px
24px
13.05.2019 05:20
ABONE OLgoogle

Ağaç-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada, işçilere 6 Mayıs’ta iş akitlerinin feshedileceği ve sigorta çıkışlarının yasal olarak verileceği açıklanmıştı.

Ancak fabrikanın elektriğinin kesilmesi nedeniyle işlem yapılamayınca, belirtilen tarihte çıkışlar verilmedi.

Fabrika yönetimi elektrik kesintisini giderip işçilere cuma günü sigorta çıkışlarının verileceğini duyursa da, cuma günü de fabrikanın interneti kesilince 550 işçinin sigorta çıkışı yine yapılamadı. Ağaç-İş Sendikası’nın işçilere verdiği bilgiye göre sigorta çıkışları bugün yapılacak.  Dev fabrika kapandı, 645 çalışan işsiz kaldı

İşsiz kalan yüzlerce işçi yaklaşık 5 aydır maaş alamıyordu. İşçilere halihazırda herhangi bir ödeme yapılamayacak ancak hak edişler, kıdem ve ihbar tazminatları üzerinden bir sözleşme imzalanacak. İşçilerin hak ettikleri paraları Yıldız Sunta’da ne zaman alacağı ise belirsiz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde