İnşaat etkisi: Demir cevheri kritik eşiğin altında

İnşaat etkisi: Demir cevheri kritik eşiğin altında

Demir cevheri Aralık ayından bu yana en düşük seviyelerine inerek yatırımcısını tedirgin etti. Yaşanan düşüşte Çin'deki çelik talebinin etkili olduğu kaydedildi.

İnşaat etkisi: Demir cevheri kritik eşiğin altında
16px
24px
26.04.2023 13:06
ABONE OLgoogle

Demir cevheri Aralık başından bu yana ilk kez ton başına 100 doların altında işlem gördü. Düşüşün sebebi olarak en yoğun inşaat dönemi olması beklenen dönemde bile Çin’in emtia talebindeki zayıf toparla gösterildi.

Demir cevheri, Çin’in Kovid-19 tedbirlerinin kaldırılması ile talebin canlanacağı beklentisiyle yükselmişti. Ancak Nisan ayında yüzde 18’lik bir düşüş kaydetti. Ekonomik aktivitedeki belirsizlikler kısa vadede düşüşün süreceğine işaret ediyor.

Huatai Futures internet sitesimde geçtiği bir bilgi notunda, kritik emlak sektörünün "hâlâ net bir toparlanma ve yükseliş eğiliminden yoksun" olduğunu yazdı.

Çelik talebinin üçte biri Çin’de inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Sektörün borcunu azaltmaya yönelik süregelen çabası, Çin ekonomisi ve endüstriyel emtia iştahı için önemli bir ters rüzgar olmaya devam ediyor.

Çin Demir ve Çelik Birliği, yatırımcıları bu yılın geri kalanında zorlu piyasa koşulları konusunda uyardı. Birlikten Salı günü yapılan açıklamalar, karamsar görünümün altını çizdi.

Birliğin internet sitesinde yayımlanan bir notta, şu ifadelere yer verildi:

Son zamanlarda, iç pazarda çelik fiyatlarında sürekli ve hızlı bir düşüş yaşandı ve bu da çelik işletmelerinin işletilmesi ve üretimi için ciddi zorluklar ortaya çıkardı. Çelik üretim tesisleri zarar eden üretimi azaltması ve nakit tutması gerekiyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde