İnşaat devinin 15 şirketine el koyma kararı!

İnşaat devinin 15 şirketine el koyma kararı!

Dumankaya Grubu Şirketleri’nin sahibi Halit Dumankaya ile 4 çocuğunun yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, baba ve çocuklarına hapis cezası verdi. Grubun 15 şirketi için de el koyma kararı çıktı.

İnşaat devinin 15 şirketine el koyma kararı!
16px
24px
27.06.2022 04:40
ABONE OLgoogle

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar geçen hafta açıklandı. Grubun kurucusu Halit Dumankaya (79) ile oğlu Uğur Dumankaya’ya, “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Ayla Dumankaya Pirinççi ile kardeşi Semih Serhat Dumankaya’ya ise 6 yıl 10’ar ay hapis cezası verildi. Mahkeme, yurtdışında bulunan firari konumdaki Barış Dumankaya’nın dosyası için ise ayırma kararı verdi.

Şirketlere de el koyma kararı

Mahkeme, grubun en büyük şirketi Dumankaya İnşaat dahil 15 firma için de müsadere (el koyma) kararı verdi.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre hali hazırda TMSF yetkililerinin kayyum olarak görev yaptığı şirketlere ilişkin müsadere işleminin, kararın kesinleşmesi ile birlikte başlayabileceği ifade edildi.

Karara itiraz edilecek

İstinaf incelemesi için talepte bulunduklarını belirten Av. Burçin Hekimoğlu “Israrlı talebimize rağmen son savunmamız alınmadı. Mahkeme savunmayı almadan karar verdi. Bu durumun, İstinaf Mahkemesi için önemli bir usulü bozma gerekçesi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Mağdurlar evlerini alamadı

Dumankaya İnşaat’ın sahipleri hakkında yargı süreci devam ederken binlerce daire sahibi de evlerini alabilmek için seslerini duyurmaya çalışmıştı. Ödemelerini yapmalarını rağmen dairelerini alamayan çok sayıda aile TMSF önünde eylem yapmıştı. Dumankaya’nın yarım kalan projeleri ise şunlardı : “Mozaik, Adres Sancaktepe, Modern Vadi, Fikirtepe 1 ve 2 Projeleri…”

Sektörün en büyükleri arasındaydı

Öte yandan, 60 yıl kadar önce temeli atılan Dumankaya İnşaat, bir kaç yıl öncesine kadar sektörde en çok konut üreten bir kaç firma arasında yer alıyordu. Önceki gün görülen davada 7.5 yıl hapis cezası verilen Halit Dumankaya bir dönem siyasete de atılmıştı. Dumankaya 1991-95 döneminde ANAP İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde