İnovasyon haftasında Sabancı'ya üç ödül birden

İnovasyon haftasında Sabancı'ya üç ödül birden

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında gerçekleştirilen “Inovalig Ödülleri” sahiplerini buldu

İnovasyon haftasında Sabancı'ya üç ödül birden
16px
24px
26.12.2020 09:44
ABONE OLgoogle

Sabancı Topluluğu, bu yıl 8’incisi düzenlenen etkinlikte üç ödül birden aldı. Bu kapsamda Sabancı Topluluğu şirketlerinden Brisa, “İnovasyon Organizasyon ve Kültürü” kategorisinde birinci olurken, Kordsa “İnovasyon Kaynakları” ve Enerjisa ise “İnovasyon Stratejisi” kategorisinde ödüle layık görüldü.

BRİSA, KORDSA VE ENERJİSA’YA ÖDÜL

25-26 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen törende; Brisa ve Kordsa adına verilen ödülleri Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’den aldı. Enerjisa’nın ödülü ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler’e verildi.

TEKNOLOJİ YATIRIMLARININ BAŞARILI SONUÇLARI ALINIYOR

Sabancı Topluluğu şirketlerinin inovasyon alanında aldığı ödüllere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, son yıllarda dünya ekonomisinde ciddi bir dönüşüm yaşandığını aktarırken, “Pandemi döneminde büyük hız kazanan bu dönüşümün temelinde ise dijitalleşme, inovasyon ve teknoloji var. Gelecek, artık ‘inovasyon ve teknoloji’ ekseninde şekilleniyor. Bu anlamda Türkiye’nin global rekabette fark yaratmasının yolunun da inovasyondan geçtiğine inanıyoruz. Gerek şirketler, gerekse ülkeler özelinde sürecin gereklerini yerine getiremeyenler, bu yarışta geride kalacak… Biz Sabancı Topluluğu olarak, pandemi öncesinde, bu alana çok büyük yatırımlar yaptık. 90’lı yıllarda nasıl toplam kalite konusuna  öncülük ettiysek, bu yeni dönemde de teknoloji ve inovasyon başlıklarına liderlik etmeyi sürdürüyoruz. Şu an ise CEO’muz Cenk Alper liderliğinde hem organizasyonel hem de ticari olarak bu yatırımların sonuçlarını almaya başladığımız bir dönemden geçiyoruz. Bu anlamda, Sabancı Topluluğu şirketlerinin tüm bu süreçlere öncülük etmesi ve bu anlamda faaliyet gösterdikleri sektörlerin liderleri olması da beni ayrıca mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Yeni Neslin Sabancı’sı” olarak Türkiye ekonomisini dünyada hak ettiği yere ulaştıracak katma değerli üretimin öncüsü olmaya, dijital dönüşümün dokunduğu her alanda değişime liderlik etmeye odaklandıklarını sözlerine ekleyen Güler Sabancı, “Teknoloji ve inovasyon ışığında yaşanan dönüşüm sürecinde Sabancı Topluluğu’na düşen her zaman ‘öncü’ ve ‘örnek’ olmaktır. Bu yolda Sabancı Topluluğu şirketlerinin kendi aralarında yarattığı sinerjinin yanı sıra, yüksek bilgi birikimi ve akademik tecrübesiyle Sabancı Üniversitesi’nin de katkılarının da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

SANAYİ – ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİKLERİ ÇOĞALMALI

İçinde bulunulan teknoloji çağında, sanayi ve üniversitelerin çok daha iç içe geçtiğini ifade eden Güler Sabancı şöyle devam etti:

“Bu yaklaşım doğrultusunda, sanayi-üniversite iş birliklerine daha fazla odaklanmalı; birlikte çözüm bulma yeteneklerimizi geliştirmeliyiz. Özellikle ABD’de bunun örneklerini çok iyi görüyoruz. Silikon Vadisi gibi, birbirini besleyen ekosistemler yeni dünya düzeninde çok ama çok önemli. Tabii Türkiye’de de benzer örnekler ortaya çıkmaya başladı. TÜBİTAK’ın çok başarılı çalışmaları var. Çok başarılı teknopark örnekleri bulunuyor. Sabancı Üniversitesi ve Kordsa iş birliğiyle İstanbul Teknopark’ta yer alan Kompozit Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezimiz (KTMM) bulunuyor. Bu gibi örnekleri çoğalttığımız taktirde, ülke olarak teknolojinin ve inovasyonun gücüyle çok daha büyük başarıları yakalayacağız.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde