İnilemeyen havaalanı yapmışlar!

İnilemeyen havaalanı yapmışlar!

31 Mart yerel seçimlerinden önce acele ile açılan Kahramanmaraş Havalimanı’nın, tehlikeye davetiye çıkardığı bildirildi. Maraş’a giden uçakların bir kısmı, pisti pas geçerek başka bir kente inmek zorunda kalıyor

İnilemeyen havaalanı yapmışlar!
16px
24px
24.01.2020 05:03
ABONE OLgoogle

31 Mart yerel seçimlerinden üç ay önce açılan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde propaganda malzemesi olarak kullandığı Kahramanmaraş Havalimanı’ndaki konum bulmayı sağlayan GPS sistemindeki sorun giderilemedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesince hazırlanan raporlarda en tehlikeli havalimanlarından birisi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Havalimanı’ndaki teknik aksaklıklar nedeniyle çok sayıda uçağın Gaziantep Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Erdoğan’ın, “Uluslararası uçuşlara açılmasının önünde bir engel yok. Havayolu şirketleri buraya tarifeli uluslararası uçuş yapmak isterlerse altyapı hazır” dediği Kahramanmaraş Havalimanı, tehlikeye davetiye çıkarmaya devam ediyor. Uçakların yüksekliğini, hızını ve yerini belirlemek için kullanılan GPS’de yaşanan sorunlar nedeniyle çok sayıda uçak pisti es geçmek zorunda kalıyor.

YILLARDIR KANAYAN YARA

Havalimanında yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıyan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuyu bütçe görüşmelerinde de dile getirdiğini ancak Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın, “Yok böyle bir şey, uçaklar iniyor” dediğini belirtti. BirGün’e konuşan Öztunç, uçakların sisli ve yağışlı havalarda havalimanına inemediğini ifade etti: “Yıllardır kanayan bir yara bu. Milyonlarca lira harcanarak havalimanı yapıldı ama uçak inemiyor.”

Maraş’a gitmek isteyen yurttaşların çoğu zaman Gaziantep Havalimanı’na mecburi iniş yaptığını anlatan Öztunç, “Ya da vatandaş havalimanına gidiyor, saatlerce beklediği uçuşunun iptal olduğunu görüyor. Kimsenin de umurunda değil. İş dünyası da bu durumdan rahatsız” diye konuştu.

Mustafa Mert Bildircin/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde