İngiltere'nin yeni başbakanı Sunak'tan ilk açıklamalar: Bütçe, finans...

İngiltere'nin yeni başbakanı Sunak'tan ilk açıklamalar: Bütçe, finans...

İngiltere'nin kısa süre içindeki ikinci başbakanı olan, dünyanın en zengin isimlerinden ve Hint asıllı Sunak resmen ülke yönetiminin başına geçti.

İngiltere'nin yeni başbakanı Sunak'tan ilk açıklamalar: Bütçe, finans...
16px
24px
25.10.2022 15:59
ABONE OLgoogle

Kral 3. Charles tarafından resmen görevlendirilen Sunak, Ukrayna'ya tam destek sözü verdi.

İngiltere'de ülke tarihinin en kısa süreli başbakanı olarak kayıtlara geçen Liz Truss'ın ardından, eski lider Boris Johnson'ın da yarıştan çekilmesiyle hem iktidardaki Muhafazakar Parti liderliği hem de başbakanlık koltuğuna oturan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın bu yeni unvanı resmiyet kazandı.

Yerine geçtiği annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in 8 Eylül'deki ölümünden bu yana iki başbakan gören Kral 3. Charles bugün İngiltere Kraliyet Ailesi'nden bile daha zengin olan Sunak'ı Buckingham Sarayı'nda ağırladı ve başbakanlık görevini resmen Sunak'a verdi.

Böylece Truss'ın ardından ülkenin Hint asıllı bu ilk lideri Sunak da ülkede seçime gidilmeden başbakanlık koltuğuna oturan bir diğer isim oldu.

Sunak'tan ilk açıklamalar: Selefinin hatalarını düzeltecek, Ukrayna'ya desteğe devam

Truss'ın 23 Eylül'de açıkladığı bütçe, finans piyasalarını altüst etmiş; kendi sunduğu programı uygulayan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'i 14 Ekim'de görevden alması ise 'yeni Demir Lady' olarak anılan çiçeği burnunda başbakanın ipini iyice çekmişti.

Kral tarafından resmen görevlendirildikten sonra kısa bir açıklama yapan Sunak da Truss'ın bu hatalarını düzelteceğini belirtip zorlu tercihler yapmak zorunda kalacakları konusunda uyardı. Sunak, Ukrayna'ya sonuna kadar destek vermeye de devam edeceklerini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde