İngiltere'de küçük işletmeler alarm veriyor

İngiltere'de küçük işletmeler alarm veriyor

İngiltere'de devlet desteğine rağmen enerji faturalarının altında ezilen 370 bin küçük işletme kapanma riskiyle karşı karşıya.

İngiltere'de küçük işletmeler alarm veriyor
16px
24px
24.03.2023 22:37
ABONE OLgoogle

İngiltere'de önde gelen bir lobi grubuna göre, İngiltere'deki yaklaşık 370.000 küçük işletme, hükümetin enerji faturalarına verdiği destek önümüzdeki hafta sonunda fiilen sona erdiğinde, işten çıkarma veya kapatma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Küçük İşletmeler Federasyonu'nun (FSB)politika başkanı Tina McKenzie, faturalara ayak uydurmak için işletmelerin, özellikle de devlet desteği yürürlükteyken sabit sözleşmeler imzalayan firmaların, enerji sözleşmelerini daha düşük toptan satış fiyatlarını yansıtacak şekilde yeniden müzakere edebilmeleri gerektiğini bildirdi.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, İngiltere'nin tüketicilere enerji desteğini genişleteceğini duyurdu, ancak işletmelere verilen yardım, enerji yoğun üreticiler için sınırlı istisnalar dışında 1 Nisan'da sona erecek.

Avrupa toptan enerji fiyatları geçen yılın en yüksek seviyesinden düşerken, enerji krizi öncesindeki seviyelerin iki katı olarak kaldı ve bu da firmaları ağır faturalarla baş başa bıraktı.

"UÇURUM TÜKETİCİLERİ VURACAK"

McKenzie, "İşletmeler artan faturalarla başa çıkmak için fiyatları yükseltmek zorunda kalacağından ve enflasyonu artırdığından, bu uçurum tüketicileri de vuracak" dedi.

Mevcut yardım planı kapsamında FSB, geçen yıl Ağustos ayında yeni bir enerji sözleşmesi imzalayan bir barın tahmini 85.000 Sterlin enerji faturası üzerinden yılda 60.000 Sterlin alacağını belirtti.

Gruba göre, yeni plan firmaya 2.000 poundun biraz üzerinde destek sağlayacak.

Mevcut desteğe rağmen, birçok İngiliz şirketi rekor enerji faturalarının ağırlığı altında çöktü. Make UK üretim grubu, bu yılın başlarında üreticilerin yaklaşık %13'ünün başa baş durumunda olduğunu ve hükümetin enerji desteğini çekmesi halinde kapanacağını aktardı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde