İngiltere'de asgari ücrete zam

İngiltere'de asgari ücrete zam

İngiltere’de Ulusal Yaşam Ücreti 1 Nisan itibariyle %9,7 artarak saat başına 10,42 Sterlin (236 TL)’ye yükselecek. 21-22 yaşındaki çalışanlar ise %10,9’luk bir ücret artışı alacak.

İngiltere'de asgari ücrete zam
16px
24px
31.03.2023 19:26
ABONE OLgoogle

Birleşik Krallık’ta 1 Nisan’dan itibaren asgari ücrette yüzde 9,7’lik artış yapılacak. Bu artış, ülke için tarihi olarak değerlendirildi. Mevcut haliyle asgari ücretin hayata geçirildiği 2016’dan bu yana, en güçlü artış gerçekleşti.

Bu karar ile birlikte 23 yaşından büyükler için asgari saat ücreti 10,42 sterline (236 TL) çıkarılacak. 

Hükümet organı olan Low Pay Commission (LPC) yaptığı yazılı açıklamada asgari ücrette yüzde 9,7’lik artış gerçekleştiğini bildirdi. Karar, 1,7 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiriyor.

LPC Başkanı Bryan Sanderson, “Yüksek enflasyon seviyeleri, gelirlerinin daha büyük bir bölümünü enerji ve gıdaya harcayan düşük ücretliler tarafından en sert şekilde hissediliyor" dedi. Ülkede aylardır enflasyon yüzde 10’un üzerinde bulunuyor.

Düşünce merkezi Resolution Foundation yaptığı yazılı açıklamada 1,7 milyon işçinin bu artıştan doğrudan yararlanacağını belirtirken, düşük ücretli 5 milyon işçinin de artıştan faydalanabileceğine işaret etti.

LPC'nin tahminine göre Birleşik Krallık hükümeti, asgari ücretin 2024 yılına kadar orta gelirin üçte ikisine ulaşmasını hedefliyor, bu da gelecek yıl daha fazla artış yapılabileceği anlamına geliyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde