İngilizlerden İstanbul Boğaz'ına kaçak inşaat!

İngilizlerden İstanbul Boğaz'ına kaçak inşaat!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi.

İngilizlerden İstanbul Boğaz'ına kaçak inşaat!
16px
24px
26.08.2022 13:12
ABONE OLgoogle

İngilizlerin satın aldığı Beşiktaş'taki yol yalısında gerçekleştirilen yasa dışı inşaat şikayetlerin ardından durduruldu. 

İstanbul Boğazı’nda son günlerde inşaat sesleri çoğaldı. Ruhsat almadan bina dikenler, mevcut yapılara usulsüz kaçak bölümler ekleyenler artarken, Beşiktaş’ın Bebek Mahallesi’nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre vatandaşların Koruma Kurulu’na yaptığı şikayet, herhangi bir izin alınmadan Boğaz’a nazır bir yalıda süren kaçak inşaatı ortaya çıkardı.

İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü gelen ihbarlar üzerine 140 ada 48 ve 49 parsellerde yer alan bir taşınmazı inceledi.

GARAJ, HAVUZ, ASANSÖR…

İzinsiz olarak tadilat işlemenin gerçekleştirildiği yol yalısının bahçesinde fazladan 250 metrekarelik bir alan inşa edildiği tespit edildi.

Ayrıca, bahçeye kaçak olarak havuz, makine dairesi yapılırken, komşu parselle çekme mesafeleri ihlal edilerek kaçak bir mutfak yapıldığı, bina dışına kaçak asansör inşa edildiği, garajın büyütüldüğü tespit edildi.

Koruma Kurulu’nun bu tespitinin ardından İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 24 Ağustos 2022 tarihinde Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. Cemal Kalyoncu'dan Boğaz’a lüks ‘başkanlık ofisi’

Boğaziçi İmar Müdürlüğü de verdiği yanıtta 8 Ağustos 2022 tarihinde Cevdetpaşa Caddesi 129 numarada yer alan binadaki inşaat faaliyetlerini durdurarak yapı tatil tutanağı hazırladığını ve yasal işlem başlatıldığını bildirdi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, yapıda ve bahçesinde gerçekleştirilen yasa dışı imalatlarla ilgili de bilgi verdi.   MNG Holding'in patronu Mehmet Nazif Günal'dan Boğaz'da kaçak villa inşaatı

İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Ancak, görüntülere göre kapısına mühür vurulan yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir izin olmadan ve yapı tatil tutanağının asılı olduğu mülkteki inşaat faaliyetlerin herkesin gözü önünde rahat bir şekilde sürmesi şaşkınlık yarattı.

YALI ŞUBAT AYINDA EL DEĞİŞTİRDİ

Mühürlenen gayrimenkulün mülkiyeti, Bebek Avenue Turizm Yatırım Anonim Şirketi’ne ait görünüyor.

21 Şubat 2022 tarihinde İstanbul’da kurulan şirketin sahibi ise İngiltere merkezli Realty Investment & Management adlı şirket görünüyor.

843 metrekare büyüklüğündeki gayrimenkul Bebek Avenue kurulduktan 4 gün sonra yani 25 Şubat tarihinde satın alınıyor.

Halk TV patronundan Boğaz’a nazır kaçak inşaat

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde