İngiliz sterlini yüzde 20 değer kaybetti

İngiliz sterlini yüzde 20 değer kaybetti

İngiliz sterlini AB referandumunun yapıldığı 2016'nın haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti.

İngiliz sterlini yüzde 20 değer kaybetti
16px
24px
04.09.2019 08:04
ABONE OLgoogle

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış sürecinde çözümsüzlüğün devam etmesi halinde olası bir erken seçim ihtimalinin artmasıyla İngiliz sterlini ABD doları karşısında 2016 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Sterlin, siyasi belirsizliğin ve anlaşmasız Brexit endişelerinin artmasıyla 1.20 doların altına düşerek, yaklaşık üç yılın en düşük seviyesine geriledi. İngiltere Başbakanı Boris Jonhson, parlamenterlerin 31 Ekim son tarihinden önce anlaşmasız Brexit’i engelleme planlarının ilk aşamasına ilişkin bugün yapacakları oylamada parlamento ile karşı karşıya gelebilir.

YÜZDE 20 DEĞER KAYBETTİ

Sterlin, avro karşısında ise 1,10 seviyesinin altında işlem görüyor. İngiliz sterlini AB referandumunun yapıldığı 2016’nın haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti.  İngiltere’de bugün yaz tatilinden dönecek parlamentoda muhalefet partileriyle iktidardaki Muhafazakar Parti içindeki muhalif milletvekilleri anlaşmasız Brexit’i önleyecek bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor.  İngiliz basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, parlamentoda anlaşmasız Brexit’i engelleyecek bir adıma  Muhafazakar Partili milletvekillerinin destek vermesi halinde Başbakan Boris Johnson erken seçim kararı alabilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde