İngiliz şirketi, Samsun'da çimento fabrikası kuracak

İngiliz şirketi, Samsun'da çimento fabrikası kuracak

Samsun'un Vezirköprü ilçesine İngiliz şirketi tarafından aylık 2 milyon adet kapasiteyle çalışacak bir çimento fabrikası kurulacak.

İngiliz şirketi, Samsun'da çimento fabrikası kuracak
16px
24px
03.08.2010 12:19
ABONE OLgoogle

Vezirköprü'de İngiliz Black Stone firması tarafından yaptırılacak fabrika için çalışma başlatıldı. İngiliz firması Black Stone'nin yönetim kurulu üyesi Mete Bülgün, firma olarak Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu'nu ziyaret ederek, uzun süredir gündemi meşgul eden fabrika hakkında bilgi verdi.

Vezirköprü'de yatırım kararı aldıktan sonra çalışmalara başladıklarını belirten Bülgün, "Samsun Valiliği'nce bize Vezirköprü ilçesi Avdan köyü Çalıtepe mevkisi önerilmişti. Fakat bugüne kadar tesislerin kurulacağı arazinin tahsisinde yasalardaki değişikliklerden dolayı bürokratik gecikmeler yaşandı. Yaklaşık bir ay içinde arazinin şirketimize tahsisi gerçekleşecek." dedi.

Bülgün, bir soru üzerine; kurulacak tesislerin turizme ve çevreye olumsuz hiçbir zarar vermeyecğini kaydederek şöyle konuştu:

"Hiç kimse endişe etmesin. Kuracağımız tesis bir meyve suyu fabrikası kadar temiz olacak ve tesisten çıkacak gaz miktarı bir kamyonun egzozundan çıkacak karbonmonoksitten daha az olacak. Ayrıca tesislerin içine bir ilköğretim okulu, şehre dışarıdan gelenler için misafirhane, çocuklar için oyun parkı, personel için İngilizce kursları düzenlenecek. Yani bir fabrika değil bir yaşam alanı, bir tam teşekküllü kompleks kuruyoruz. Ayrıca bu fabrikanın ilçenin ekonomisinede ciddi manada katkı sağlayacağını düşünüyoruz, çünkü Havza'ya kadar gelmiş olan demiryolu ağının Vezirköprü'ye de ulaşması için gerekli projeler yapılmış durumdadır. Ayrıca burada kıymetli kaymakamımıza ve belediye başkanımıza da teşekkürü bir borç bilirim. Hakikaten kendi tesisleri olsa ancak bu kadar ilgilenebilirlerdi, bize tüm kolaylıkları sağladılar, yatırım için cesaret verdiler, teşekkür ederim."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde