İngiliz Kraliyet Ailesi'nde büyük şok! Prens Harry ve eşi Meghan Markle kraliyet ailesinden çıktı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde büyük şok! Prens Harry ve eşi Meghan Markle kraliyet ailesinden çıktı

İngiltere Prensi Harry ve eşi Meghan Markle İngiliz kraliyet ailesi üyeliğinden çekildiklerini açıkladı.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde büyük şok! Prens Harry ve eşi Meghan Markle kraliyet ailesinden çıktı
16px
24px
09.01.2020 07:11
ABONE OLgoogle

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in torunu ve Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Meghan Markle, İngiliz kraliyet ailesinin 'üst düzey' üyeleri olmaktan çekilerek maddi açıdan bağımsız olacakları bir işte çalışmak istediklerini açıkladı. 

Harry ve Meghan yaptıkları yazılı açıklamada aldıkları kararın finansal olarak bağımsız olmayı istemelerinden ileri geldiğini belirterek "Kraliyet ailesine ve Kraliçe'ye bağlılığımızın devam edeceğini bildirerek, Kuzey Amerika'daki ve Birleşik Krallık'taki hayatımızı daha dengeli yaşayabilmek adına bu kararı alıyoruz" ifadelerini kullandı. Çift, "Kraliyet ailesinin üstdüzey üyeleri olmaktan çekilerek, maddi açıdan bağımsız olarak çalışmak, aynı zamanda Kraliçe Ekselanslarını desteklemeye devam etmek istiyoruz" dedi.

Sussex Dükü ve Düşesi, 'aylarca süren tefekkür ve iç müzakereler sonucu' kraliyet ailesi içerisinde yenilikçi bir yeni rol oluşturmaya başlama kararı aldıklarını belirtti.

Yeni dönemde bir hayır kurumu kurmayı planladıklarını da açıklayan çift, "bu heyecan verici" kararın detaylarını zaman içinde paylaşmayı sürdüreceklerini duyurdu. 

Prens Charles, Prens William ve William'ın üç çocuğunun ardından tahta altıncı sırada yer alan Prens Harry'nin aldığı bu kararın taht sıralaması konusunda nasıl bir etkisi olacağı henüz belli değil. Abisiyle yaşadıkları anlaşmazlıkların da bu kararda etkili olduğu iddia edildi.

NOEL'İ KANADA'DA GEÇİRDİLER 

Ekim ayında medya ilgisinden şikayet eden çift, Noel'i mayıs ayında doğan oğulları Archie ile birlikte Kanada'da geçirmişti. 

Eski aktris olan Düşes de evliliği öncesi bir süre Toronto'da yaşamıştı. Düşes ayrıca, yasadışı bir şekilde özel mektuplarından birini yayınladığı iddiasıyla bir İngiliz gazetesi hakkında ekim ayında dava açmıştı.

BUCKINGHAM SARAYI’NDAN AÇIKLAMA

İngiliz kraliyet ailesinin merkezi Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan’ın aldığı karar hakkındaki tartışmanın erken bir seviyede olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Biz Harry ve Meghan’ın arzularını anlıyoruz ancak bu konu oldukça karmaşık bir mesele ve üzerinde çalışılması zaman alacak” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde