İndirim bunun neresinde: Türkşeker piyasadan daha pahalıya satıyor

İndirim bunun neresinde: Türkşeker piyasadan daha pahalıya satıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30’u aşkın temel üründe indirim talimatı verdiği Tarım Kredi’ye bağlı Koopgross’ta 50 kilogramlık şeker piyasadan pahalıya satılıyor.

İndirim bunun neresinde: Türkşeker piyasadan daha pahalıya satıyor
16px
24px
22.08.2022 07:10
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde indirim talimatı verdiği Tarım Kredi Kooperatifleri'ne bağlı Gaziantep'teki Koopgross mağazasında bir çuval toz şeker 1.050 TL'ye satılıyor.

Toptancıların 975 TL'ye sattığı toz şekeri baklavacılar ise doğrudan fabrikadan 825 TL'ye alırken, Tarım Kredi marketleri için “İndirim nerede?” diye tepki gösteriliyor.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre sadece baklava üreticilerinin 15 ton şeker kullandığı Gaziantep'te, esnaf, ucuz şeker alabilmek için arayış içinde. Koopgross mağazasında 1.050 TL'ye satılan 50 kilogram toz şeker, GATEM Toptancılar Sitesi'nde 75 TL daha ucuza, yani 975 TL'ye satılıyor.

225 TL DAHA UCUZ

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası ise Türk Şeker ile yaptığı anlaşmalar sonucu Konya, Malatya ve Elazığ'dan getirilen şekerin çuvalını 825 TL'den, yani Tarım Kredi fiyatından 225 TL daha ucuza satıyor.

Şekerin özellikle baklava ve tatlıcıların en önemli maliyeti oluşturan ürünü olduğunu belirten Oda Başkanı Abdulkadir Katmerci, Koopgross'un esnafa ucuz şeker satmamasının vatandaşı da olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

‘Türk Şeker bize şeker satmıyor'

Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, Türk Şeker'in kendilerine 50 kiloluk ürün satışı yapmadığını, bu nedenle özel sektörden 900 TL'ye şeker aldıklarını belirtti.

Yetkililer, “Aldığımız ürüne biraz fark koyup satıyoruz. 50 kiloluk çuvallar marketing ürün değil. Ama biz yine bulundurmaya çalışıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde