İnci Holding'de bayrak el değiştirdi

İnci Holding'de bayrak el değiştirdi

İnci Holding'de bayrak değişimi yaşandı. Emel İnci Önal'dan bayrağı devralan Şerife İnci Eren, büyümeye devam edeceklerini ifade ederken konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

İnci Holding'de bayrak el değiştirdi
16px
24px
28.05.2007 19:40
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin otomotiv yan sanayi ihracatında lider konumda bulunan İnci Grup'ta önümüzdeki beş yıllık gelişme planlarında büyüme hedefi yüzde 14 olarak belirlendi. İnsan kaynakları, şirketlerin sektörlerinde lider konuma taşıyacak yapıda genç, eğitimli, çağdaş üyelerden oluşturmak üzere geliştirilecek.

İnci Holding'de bayrak değişimi yaşandı. Emel İnci Önal'dan bayrağı devralan Şerife İnci Eren, büyümeye devam edeceklerini ifade ederken konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Kurucu Başkan Cevdet İnci'nin görevi ikinci kuşak yöneticilerden İnci Önal'a devretmesinden bu yana geçen dört yılda bir çok konuyu basın mensuplarıyla paylaştıklarını dile getiren Emel İnci Önal, öncelikle grubun haberlerine gösterilen dikkat, nezaket ve ilgi için basına teşekkürlerini sundu. Ülke ekonomisine ve insanlarına hep beraber katkıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Emel İnci Önal, "Bugün de sizlerle gurubumuzun başkanlık görevini Şerife İnci Eren'e devretme konusunu paylaşıyoruz. Denetim görevim devam edecek. Hayırlı olsun" dedi.

"GELİŞİYORUZ ÇÜNKÜ DEĞİŞİYORUZ"

Şerife İnci Eren ise grubun sloganının "Gelişiyoruz Çünkü Değişiyoruz" olduğunu ifade ederek, bunun eylemlerine yansıdığını ve üreterek yaşamanın İnci ailesinin yaşam felsefesi olduğunu dile getirdi. Şerife İnci Eren, "Mevcut yatırımlar teknolojiyle güçlendirecek, yeni yatırımların yanı sıra yeni iş alanları ve fırsatları değerlendirilecek. Bilişim, temiz enerji ve su tercih edilen konular olacaktır" dedi. Eren, bundan sonra da büyümeye devam edeceklerini belirtirken İzmir'de kalarak İzmir ekonomisine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, 2003-2006 yılları arasında Türkiye ekonomisi yaklaşık yüzde 25 büyürken, Grubun son dört yıl içinde gelişim verileri şöyle oldu: "Konsolide net satışları yüzde 75 arttı. Toplam ihracat yüzde 54 arttı. Grup şirketlerine ödenen vergiler toplamı yüzde 188 arttı. Yine grup şirketlerine ödenen SSK ödemeleri yüzde 75, net ücretlere ödenen toplam tutar yüzde 87 arttı. Toplamda ödenen finansman giderleri yüzde 80 azaldı. Uludağ İhracatçı Birliği verilerine göre, İnci Grup Türkiye'nin otomotiv yan sanayi ihracatında lider konumda bulunuyor. İnci Grup'un önümüzdeki beş yıllık gelişme planlarında ise büyüme hedefi yüzde 14 olarak belirlendi. İnsan kaynakları, şirketlerin sektörlerinde lider konuma taşıyacak yapıda, genç, eğitimli, çağdaş üyelerden oluşturmak üzere geliştirilecek. Öz kaynakların güçlendirilmesi ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması hedefleniyor. Yenilikçi anlayış ürünlerde yansımaya devam edecek."

EMEL İNCİ EREN, GÖREVİ KIZ KARDEŞİ ŞERİFE İNCİ EREN'E DEVRETTİ

Ünlü aile şirketlerinden İnci Holding, Ege'nin ünlü sanayicilerinden Cevdet İnci tarafından kuruldu. 2004 yılında kalp krizi geçirerek yaşamı yitiren Cevdet İnci holdingi başsız bıraktı. ıÜüEmel, Ümit, Şerife, Meral ve Perihan isimlerinde beş kız kardeşin oluşturduğu yönetimde bayrağı en büyük abla Emel İnci Önal aldı. Dört yıl sonra bayrağı devralan Emel İnci Eren, dün görevi kız kardeşi Şerife İnci Eren'e devretti. Şerife İnci Eren, 1977 Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. Jantaş başta olmak üzere birçok şirkette üst düzey yöneticilik yapan Şerife İnci Eren, evli ve iki çocuk annesi.

Akü ile meşhur olan İnci Holding'in önemli şirketleri şunlar: "Cidaş (Serbest bölgenin ilk firmalarından biri, dış ticaretle uğraşıyor) Cimak (1984 yılında faaliyete başlayan Cimak su ısıtma ve soğutma bağlantı elemanları üretiyor) ISM (Mini soğutucu üretiyor) İnci Akü (1985 yılında kuruldu) İncitaş (1952 yılında kurulan pazarlama şirketi) İnci Lojistik (1997'de kuruldu) İnci Sigorta (43 yıl önce sigorta sektörüne girdi) Kon-Kur (1982'de kuruldu, fabrika ve konut inşaatları yapıyor) Jantaş (Son 12 yılda 29 ülkeye jant ihracatı gerçekleştirdi. 400 kişi çalışıyor. Batı Alman Lemmerz'le ortak BMC, MAN, Chrysler, Karsan, Temsa gibi büyük şirketlere jant üretiyor.)

Şerif Erdikici/İzmir/Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde