İnan Kıraç TOGG'dan çekildi mi, çekilmedi mi!

İnan Kıraç TOGG'dan çekildi mi, çekilmedi mi!

Türkiye'nin otomobili lansmanında üretici TOGG üyeleri arasında yer alan Kök grubu sahibi İnan Kıraç’ın sahneye çıkmaması dikkat çekmişti.

İnan Kıraç TOGG'dan çekildi mi, çekilmedi mi!
16px
24px
31.12.2019 11:22
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin yerli otomobili Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), 2020 projesi kapsamında tanıtılmıştı.

Yerli otomobil lansmanında üretici TOGG üyeleri arasında yer alan Kök grubu sahibi İnan Kıraç’ın sahneye çıkmaması dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle “babayiğitlerden” biri olan İnan Kıraç’ın yokluğuna ilişkin çeşitli yorumlar yapılmıştı. İnan Kıraç’ın yer almaması, "Kıraç, yerli otomobil projesinden çekildi" şeklinde yorumlanırken, Kıraç’ın hastalığı nedeniyle aylar önce projeden çekildiği öne sürülmüştü. İnan Kıraç, yerli otomobil projesinden çekilmiş

ORTAKLIKTAN ÇEKİLMEDİ

Independent Türkçe’den Lale Elmacıoğlu'nun ulaştığı bilgiye göre Kıraç, TOGG ortaklığından çekilmedi.

Ancak ortaklığın Karsan ya da Kıraça Holding yerine Kök Ulaştırma A.Ş. üzerinden yapılmış olması, bilgi kirliliğine neden oldu.

Yüzde 63’ü Kıraça Kolding’e ait olan Karsan’dan Independent Türkçe’ye yapılan yazılı açıklamada, Karsan Otomotiv’in projeye dahil olmadığı, ancak Kıraç’a ait Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.’nin, TOGG’un yüzde 19’una sahip olduğu belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Sayın İnan Kıraç, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 19 oranında payına sahip olan Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.'nin yüzde 100'üne sahiptir. Karsan Otomotiv olarak projeye dahil olmamakla birlikte konuya ilişkin bilgimiz de bulunmamaktadır."

2022'DE SATIŞA SUNULACAK

Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.’den yapılan açıklamada da İnan Kıraç’ın hastalığı sebebiyle elektrikli aracın tanıtımında yer almadığı belirtildi.

Geçen Cuma günü gerçekleştirilen "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında yerli otomobil tanıtılmıştı.

Türkiye'de yerli otomobil üretebilmek için birlikte çalışma kararı alan şirket ve kuruluşlar Kasım 2017'de açıklanmıştı. 

Otomobil üretmek amacıyla Anadolu Grubu yüzde 19, BMC yüzde 19, Kök Grubu yüzde 19, Turkcell yüzde 19, Zorlu Holding yüzde 19 ve TOBB yüzde 5 tarafından 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu.

Eylül 2019'da Kök Grubu'nun projeden çekileceği iddia edildi.

Ekim 2019'da şirket merkezi Şişli, İstanbul'dan Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne taşındı.

Şirketin CEO'su Gürcan Karakaş, tasarımı 2019 yılı içinde tamamlandığını ve 2022'de satışa çıkacağını açıkladı.

Erdoğan'ın kalabalık bir davetli grubuyla tanıtımını yaptığı otomobilin elektrikli C segment SUV modeli kamuoyuna gösterildi ve test sürüşleri gerçekleştirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde