İmran Han hakim karşısına çıkıyor: Lahor’da 20 kişi gözaltına alındı

İmran Han hakim karşısına çıkıyor: Lahor’da 20 kişi gözaltına alındı

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'ın sanık olarak katılacağı duruşma öncesi başkent İslamabad’da güvenlik önlemleri artırılırken, evinin bulunduğu Lahor’da 20 destekçisi gözaltına alındı.

İmran Han hakim karşısına çıkıyor: Lahor’da 20 kişi gözaltına alındı
16px
24px
18.03.2023 12:45
ABONE OLgoogle
Hakkındaki gözaltı kararı duruşmaya katılacağını açıklamasının ardından askıya alınan Pakistan eski Başbakanı İmran Han, bu sabah Lahor kentindeki evinden duruşmaya katılmak üzere mahkemenin görüleceği başkent İslamabad’a doğru yola çıktı.

Duruşmalara katılmadığı için iki ayrı davada hakkında iki ayrı tutuklama kararı verilen Han'ın sanık olarak katılacağı duruşma öncesi İslamabad’da güvenlik önlemleri artırıldı.
AA’nın ulusal basından aktardığına göre, başkentin G-11 bölgesinde bulunan yargı kompleksi konteynerlerle çevrildi. Bölgenin giriş ve çıkışlarında konteynerlerle önlem alındı. Han’ın mahkemeye ulaşmak için kullanacağı güzergah da konteynerlerle kapatıldı.
İnternet hizmetleri kısıtlanırken şehrin çeşitli bölgelerinde halkın toplanması ve Han taraftarlarının mahkeme alanına girmesi yasaklandı.
Öte yandan, İmran Han'ın Lahor'dan ayrılmasının ardından polis, eski başbakanın ikamet ettiği Zaman Park bölgesinde operasyon başlattı. 
Bölgede Han destekçilerinin kurduğu kamp ve çadırları kaldıran polis, 20 Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) destekçisini gözaltına aldı. Han'ın konutuna giren polis, burada da arama başlattı.
İmran Han, rakiplerinin kendisini öldürmeye çalıştığını söyledi.
Öte yandan Pakistan polisi İmran Han'ın evinde yapılan aramada silah bulunduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde