İmaş Makine ve Hedef Girişim'den dev işbirliği

İmaş Makine ve Hedef Girişim'den dev işbirliği

İmaş Makine ve Hedef Girişim'den dev işbirliği.... Enerji hamleleri gelmeye devam ediyor! Hedef Girişim KAP’a yaptığı açıklamayla yeni iş birliğini duyurdu.

İmaş Makine ve Hedef Girişim'den dev işbirliği
16px
24px
07.12.2022 15:16
ABONE OLgoogle

Enerji yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Enerji sektöründe yaşanan büyük fiyat artışları, şirketlerin bu karlı alana olan ilgisini arttırdı.

Yeni yapılan bu anlaşma ile Türkiye’nin ve bölgenin enerji ihtiyacı için uygun fiyata çözüm üretilmesi hedefleniyor.

Hedef Girişim KAP’a yaptığı açıklamayla yeni iş birliğini duyurdu. Son zamanlarda bir çok şirketin yatırım yaptığı enerji depolamasına yatırımlar gelmeye devam ediyor.

İşte şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamanın detayları;

Şirketimizin 07.12.2022  tarih ve 40 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında;

Enerji depolama çözümleri geliştirmek, üretim ve satış faaliyetlerinde bulunmak üzere İmaş Makina Sanayi A.Ş. ile birlikte Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi unvanlı şirket kurulmasına,

Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi’nin 50.000.000.-TL sermaye ile kurulmasına ve kuruluşta kurulacak şirkete 10.000.000.-TL ile (%20 oranında) iştirak etmek suretiyle girişim yatırımı yapılmasına ve kurulacak şirketin hakim ortağı olacak İmaş Makina Sanayi A.Ş. ile Girişim Sermayesi Yatırım Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.

Günümüzde enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına dair sistemler ve depolama sistemlerinin üretimi, kurulumu ve ticareti en az enerji üretimi kadar önem arz etmektedir. Günümüz teknolojisinde ihtiyaç duyulan temiz enerjiye gereken desteği vermek, hızla gelişen pazardaki enerji depolama sistemleri ve ekipmanları endüstrisinde yer almak amacıyla yatırım yapılmasına karar verilmiştir.

Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi bünyesinde inşa edilecek olan batarya (enerji depolama sistemi) üretimi tesislerinde yıllık 1 GWh’lık enerji depolama sistemi üretilmesi planlanmaktadır. Kurulacak şirketin faaliyetleri enerji depolama çözümlerinin entegrasyona dahil edildiği tesis kurulum hizmetlerini de kapsayacaktır.

Konu tesis için toplamda 10 milyon USD yatırım yapılması öngörülmekte olup somut yatırım kararları planlanan tesis tip ve büyüklüğüne göre kurulacak şirket tarafından belirlenecektir.

Ülkemizde elektrik üretiminde yüzde 60’ların üzerinde olan fosil yakıt kullanımının emisyon değerlerini artırdığı, tüm dünyada emisyon yayan unsurlarla mücadele edildiği, sürdürülebilirlik çerçevesinde ülkelerce enerji üretim kaynaklarının sorgulandığı, enerjinin verimli şekilde kullanılması ve bilhassa yenilenebilir kaynaklar ile üretilen enerjinin süreksizliği nedeniyle depolanmasının önem kazandığı değerlendirildiğinde ve ülkemiz özelinde enerjide dışa bağımlılığımızın çok yüksek olduğu dikkate alındığında söz konusu yatırımın çevresel anlamda önemli katkıları olacağı ve ticari olarak da şirketimiz ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacağı düşünülmektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde