İmamoğlu ve Yavaş'tan seçim oranı açıklaması

İmamoğlu ve Yavaş'tan seçim oranı açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş seçim sonuçlarına yönelik açıklamalar yaptı. AA'nın verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen İmamoğlu, "Yine bir AA vakası gündemde. 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu bugün Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir" dedi.

İmamoğlu ve Yavaş'tan seçim oranı açıklaması
16px
24px
14.05.2023 19:49
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy verme işlemi sona erdi. Tüm sandıklarda oy sayma işlemi başladı.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ortak açıklama yaparak Anadolu Ajansı’nın manipülasyon yaptığını iddia etti. Açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim yarışında önde olduğu söylendi.

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Yine bir AA vakası gündemde. Halbuki AA 2019 31 Mart seçimleri itibarıyla bitkisel hayata girmiştir.  Devlet kurumu olmasına rağmen onlarla ilgili hiçbir beklentimiz yoktur. AA'ya inancımızın asla olmadığı ortadadır.

2015 seçimlerinde yine AA ne hikmetse yine yüzde 65 ile Erdoğan'ı önde başlattı ve o seçim yüzde 40 ile bitti. Yüzde 25 ile bir algı yönetiyor AA.  2018'de yüzde 67'lerle başlıyor, yüzde 52'lerle bitiriyor. 15 puana yakın sonuçlanıyor.

2019'da gücü yetmiyor, yüksekten başlıyor ama 2 saat sonra ekranlarını AA kapattı. Bu oranlara bakınca rahatlıkla söyleyebiliriz, 13. cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu bugün Cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir."

Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

“31 Mart seçimlerinde de rakiplerimi çok önde başlatmışlardı. Yüksek çıktığımız sandıklara itiraz etmek suretiyle kendi işlerine gelen verilerin akışını sağlıyorlar. Açılan sandık verileri yüzde 23,87. Elimizdeki verilere göre Kılıçdaroğlu önde, umarım ilk turda bitireceğiz.”

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yaptı. Kaftancıoğlu  " İstanbul'da kendi sistemimizde sandıkların %40'ının sonucuna ulaşmış bulunmaktayız.   Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu %51, Recep Tayyip Erdoğan %43.91, Sinan Oğan 4.37 ve Muharrem İnce 0.29 oy oranındadır." dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde