İmamoğlu, 'Yenikapı Makam Arabaları Mitingi' ne zaman olacak?

İmamoğlu, 'Yenikapı Makam Arabaları Mitingi' ne zaman olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu, "Özel kaleme ait araçları Yenikapı'daki büyük alana dizecektim. Medyayı da çağıracaktım. İşte benim arabalarım diyecektim. Modelleri ile tüm bilgileriyle gösterecektim. Bir genel sekreterin 3 arabası olur mu?" demişti.

İmamoğlu, 'Yenikapı Makam Arabaları Mitingi' ne zaman olacak?
16px
24px
24.07.2019 13:30
ABONE OLgoogle

Vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan söz verdiği 'Yenikapı Makam Arabaları Mitingi'ni bekliyor.

İmamoğlu ilk önce 22 Mayıs tarihinde Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olmuştu.  İmamoğlu, büyük tartışmalara neden olan 'makam araçları' konusunda, "23 Haziran'da seçilirseniz bu konuda ne yapacaksınız?" şeklindeki soruya, "Vakit yetmedi. Ne yapacaktım biliyor musunuz? Sadece özel kaleme ait araçları Yenikapı'daki büyük alana dizecektim. Medyayı da çağıracaktım. İşte benim arabalarım diyecektim. Modelleri ile tüm bilgileriyle gösterecektim. Bir genel sekreterin 3 arabası olur mu? Yazlık, kışlık, baharlık... Bakın bu israf. 6 yıldır kendi arabamla belediye başkanlığı yapıyorum. Tüm sürede kendi arabamı kullandım, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda da aynı şeyi yapmaya devam edeceğim. Kendi aracımı tercih ediyorum. Çocuklarım da makam aracında olmak istemiyor. O yüzden kendi aracım var, kendi aracımı kullanıyorum. Belediye başkanının makam aracı olsun. Bunlar önemli şeyler. Ancak bu alanlarda har vurup harman savurmayacaksınız" demişti. 

?ref_src=twsrc%5Etfw">June 24, 2019

BARAÇLI: İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ ÜÇ ARACIM YOKTUR 

Bunun üzerine Genel Sekreter Hayri Baraçlı program sırasında "Görevimden dolaylı tahsis edilmiş olan müstakil konut bulunmasına karşın hiç oturmadım. İBB Başkan Adayının iddia ettiği gibi üç aracım olmayıp, bulunduğum makama tahsisli bir araç ve şoför bulunmaktadır" mesajını vermişti. Ardından da görevinden istifa etmişti.

İMAMOĞLU: 24 HAZİRAN'DA MAKAM ARABALARINIZI GÖSTERİRİM

İmamoğlu da "24 Haziran'da yüz yüze konuşuruz. Ben hangi makam arabalarının size ait olduğunu gösteririm. Garajlarda hangi araçlar var, kime tahsisli… Bu süreçte iade etmiş olabilirler. O cumartesi makam araçlarını Yenikapı'ya dizdirecektim. Ben bürokrasinin ne olduğunu çok iyi bilirim. Devlet adamlığını çok iyi bilirim. Bir genel sekreter insanları toplayıp, kahvaltı verip insanları kışkırtmaz. Onun için muhatabım değil. 24 Haziran'da Sayın Genel Sekreter, ben size makam arabalarınızı gösteririm. Benim ne demek istediğimi o anlıyor" demişti.

Ekrem İmamoğlu, seçimlerde 800 bin oy farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Seçimin üzerinden de bir ay geçti. Şimdi İstanbullu, İmamoğlu'nun söz verdiği 'Yenikapı Makam Arabaları Mitingi'nin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde