İlk ihracat treni Çin’e vardı...

İlk ihracat treni Çin’e vardı...

Çin’e Türk menşeli ürün taşıyan ilk ihracat treni önceki gece yarısı Çin’e vardı.

İlk ihracat treni Çin’e vardı...
16px
24px
17.12.2020 08:29
ABONE OLgoogle

Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Hazar Denizi ve Türkmenistan’ın ardından 8 bin 693 km’lik yolun 6 bin 593 km’sini tamamlayan trenin bugün Şian şehrine yükünü bırakması bekleniyor. İhracat treni 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçti.

4 Aralık günü İstanbul’dan başlayan yolculukta; Marmaray’dan geçerek Ankara Garı’nda lokomotif değiştiren tren, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’un ardından Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattını kullanarak uluslararası seferine çıkmıştı.

Türkiye’den Çin’e Türk menşeli ürünleri taşıyan ve muhalif trollerin saldırısıyla gündem olan ilk ihracat treni önceki gece yarı Çin’e vardı. 

Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Hazar Denizi ve Türkmenistan’ın ardından varacağı son ülke olan Çin’in Korgos kentinden giriş yaptı. DCDD Taşımacılık AŞ’nin #ÇinTreniNerede etiketiyle yaptığı paylaşımda, İstanbul’dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin salıyı çarşambaya bağlayan gece (dün) saat 01.00 civarında Çin Korgos’a ulaştığı bildirildi.

YÜKÜNÜ BUGÜN İNDİRMESİ BEKLENİYOR

4 Aralık günü İstanbul’dan başlayan yolculukta; Marmaray’dan geçerek Ankara Garı’nda lokomotif değiştiren tren, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’un ardından Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattını kullanarak uluslararası seferine çıkmıştı. Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin’e ulaşan tren, 8 bin 693 kilometre yolculuğunu bugün tamamlaması hedefleniyor.

Türkiye’den Çin’e Türk menşeli ürünleri taşıyan ilk ihracat treni Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan’ın ardından varacağı son ülke olan Çin’e giriş yaptı. 8 bin 693 kilometrelik yolun 6 bin 593 kilometrelik kısmını tamamlayarak Çin’e giriş yapan trenin bugün Şian kentinde yük bırakması bekleniyor.

2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçen Türk ihracat treninin bugün son varış noktası olan Çin’in Şian şehrine yük bırakması bekleniyor. Muhalif bazı yayın organları, 4 Aralık Cuma Günü İstanbul Kazlıçeşme İstasyonu’ndaki resim uğurlama töreninin ardından Çin’den gelen ek talep nedeniyle Halkalı İstasyonu’nda yeni yüklerini alan ve gümrükleme işlemlerini tamamlayan tren Pazar günü İstanbul’dan yola çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde