İlaç devinin üç şirketi iflas etti

İlaç devinin üç şirketi iflas etti

“İlaç sektöründe işler yolunda mı, yeni sistem ne getirecek” diye araştırırken ilginç bir bilgiye ulaştık.

İlaç devinin üç şirketi iflas etti
16px
24px
05.08.2010 08:40
ABONE OLgoogle

İlaç sektöründe bugünlerde yeni sistemin telaşı var. “Karekod” uygulamasıyla milyar dolarlık tasarruf hedefleniyor. Bu sayede kayıt dışı satışlar sıfırlanacak, ilacın üretiminden satışına giden yol online olarak takip edilecek. Bu yeni sistem hem eczacılar için hem de hastalar için avantajlı. “İlaç sektöründe işler yolunda mı, yeni sistem ne getirecek” diye araştırırken ilginç bir bilgiye ulaştık.

Para Dergsinin yaptığı araştırmaya göre ilaç sektörüne 1999 yılında Farmaser İlaç Deposu’yla adım atan Atamis Sağlık Grubu’nda işlerin yolunda gitmediğini öğrendik. Grubun ilk şirketi Farmaser İlaç Deposu, Atlas İlaç Pazarlama ve Altamis İlaç Pazarlama unvanlı 3 şirketi iflas etmiş...

Atamis Sağlık Grubu’nun 14 şirketi var. 10 yılda hızlı bir büyüme sağlayan Atemis Grubu, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da etkin şekilde toptan ilaç satışı yapıyordu. 47 farklı ilacı Rusya, Azerbaycan, Afganistan, Kazakistan, Moldova, Özbekistan ve Ukrayna’ya satıyordu. Grubun yurtiçi ve dışındaki toplam istihdamı da bin 400’ü geçmişti.

İflasların nedenini öğrenmek için Atemis Grubu’nun patronu Yavuz Özügüç’ü, aradık ama ulaşamadık. Edindiğimiz bilgiye göre Özügüç, şirketlerini iflas masasından kurtarabilmenin formüllerini arıyormuş.

Atemis Grubu şirketleri
Atlas İlaç Pazarlama A.Ş.
Atamis İlaç San. A.Ş.
Atacan İlaç A.Ş.
Abis İlaç San. A.Ş.
Yavuz İlaç A.Ş.
Farmaser İlaç Ecza Deposu
Alemderoğlu Ltd. Şti.
Özügüç Organizasyon Ltd. Şti.
Özügüç İnşaat
Real Farma
Oryol Farma
İnşaatçı-N
Afgan Farma
Atamis Rusya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde