İkinci el Patek Philippe, açık arttırmada 5,8 milyon dolara satıldı

İkinci el Patek Philippe, açık arttırmada 5,8 milyon dolara satıldı

Patek Philippe, çevrim içi açık artırmada şimdiye kadar satılan en pahalı saat olarak gündeme geldi. Hong Kong merkezli bir müzayede evinde yapılan çevrim içi açık arttırmada 5,8 milyon dolara satıldı.

İkinci el Patek Philippe, açık arttırmada 5,8 milyon dolara satıldı
16px
24px
26.03.2023 10:35
ABONE OLgoogle

Christie'nin “Zamanın En İyisi” çevrimi içi müzayedesinde, Patek Philippe'in 'Sky Moon Tourbillon' model saati kimliği belirsiz bir alıcıya 5,8 milyon dolara satıldı.

Giderek daha fazla ilgi gören ikinci el saat endüstrisi için yeni bir yol kullanarak çevrim içi bir müzayedede, Patek'in Grand Complications serisinin bir parçası olan nadir saatinin satırlmasıyla rekor kırıldı.

Saat, el yapımı mavi emaye işi ve champlevé emaye kadrana sahipken, yapımı 100 saatten fazla sürmüş 18 ayar beyaz altın bir kasa ile kaplanmıştı. Bu saat ilk olarak 2015 yılında Cenevre'deki Patek Philippe Salonu'nda bir alıcıya satıldı.

Christie's'in söylediğine göre, "Zamanın En İyisi" müzayedesi toplamda 8,4 milyon dolarlık satış elde etti ve 48 ülkeden katılan teklifler ile Y kuşağı müzayedede alıcıların yüzde 40'ını oluşturdu. Çevrim içi müzayedede Rolex, Audemars Piguet, A. Lange & Sohn ve Breguet saatleri de yer aldı.

İkinci el piyasasında 5,8 milyon dolara satılan bu saatin Dünya'da ve Türkiye'de de alıcısı epey fazla. Daha önce bir çok ünlü ismin taktığı bu saatin fiyatı ise 3,5 milyon dolar. İşte Patek Philippe, takan bazı isimler:

Angelina Jolie, The Beatles isimli müzik grubunun efsane ismi John Lennon, Hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth, Mısır sultanı Hüseyin Kemal, Papa Pius IX, Papa Leo XII, Brad Pitt, John Meyer, Ringo Starr, Johnny Depp, Paul McCartney, Albert Einstein, Nicolas Cage, Nusret Gökçe, Engin Altan Düzyatan, Arda Turan, Burak Yılmaz.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde