İkinci 'Tosuncuk' vakası patladı! 15 milyonluk vurgun yaptı

İkinci 'Tosuncuk' vakası patladı! 15 milyonluk vurgun yaptı

Murat Günbey isimli kişinin son dönemde gündemi meşgul eden ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’a benzer bir ticaret yöntemi ile piyasadan 15 milyon TL’ye yakın para toplayarak kayıplara karıştığı belirtildi.

İkinci 'Tosuncuk' vakası patladı! 15 milyonluk vurgun yaptı
16px
24px
31.07.2019 11:54
ABONE OLgoogle

Murat Günbeyi isimli şahıs ünlü bir et restoranları’nın damadıyım’ diyerek Gürcistan'dan et ticareti yapacağı ve bu ticaret üzerinden kişilere kar payı vereceği vaadinde bulunduğu söylenildi.

Günbeyi tararından mağdur edilen 3 kişi karakola giderek şikayet dilekçelerini verdiklerini söyledi. Piyasada aynı kişi tarafından dolandırılan çok sayıda iş adamı olduğu belirtiliyor. Vurgunun 15 milyonu bulduğu kaydediliyor.

GÜRCİSTAN'DAN UCUZ ET VAADİ

Mağdur Turgay Coşkun verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Maltepe’de oto galeri sahibiyim. Murat Günbeyi ile daha önce ticaretimiz oldu. Kendisi 2019 Mayıs ayından yanıma gelerek Gürcistan’dan et ithal edeceğini ve belli bir meblağ karşılığından kendisine ortak olmamı istedi. Günaydın Et Rostoranları’nın damadı olduğunu bildiğim için ona güvendim. Ancak uzun bir süre beni oyaladı, bugün yarın geliyor diyerek bahaneler üretti. Bir süre sonra da telefonlarıma çıkmamaya başladı. Şikayetçiyim.”

YÜKLÜ PARA VERDİM 

Bir diğer mağdur Şeref Acar ise verdiği ifade de şunları söyledi: “Murat Günbeyi Nimet Fikret-Yalçın’ların damadı olduğunu ve Günaydın Et Restoranlarına et tedarik ettiğini söyleyerek bana ortaklık teklif etti. Bende kabul ettim ve hesabında 2 farklı zamanda yüklü miktarda para transferi gerçekleştirdim. Ancak bu iş olmadı. Paramı geri istedim ancak alamadım. Beni dolandıran Murat Günbeyi’nden şikayetçiyim.”

İŞLERİM BOZULDU

Murat Güneyi tarafından dolandırıldığını iddia eden bir diğer mağduruAytekin Polat ise ifadelesinden bu açıklamalara yer verdi: “Ben döviz bürosu sahibiyim. Murat Günbeyi’nin dükkanıma gelip döviz alışveriş yapması vasıtasıyla tanırım. Günaydınların damadı olması nedeniyle kendisine güvenerek para verdim. Geçen ocak ayı içerisinde 5 kez para gönderimi yaptım. Gürcistan’dan uygun fiyatlı et getirip Türkiye’de satacağını ve yüksek kar elde edeceğini söyledi. Ardından ortaklık teklifini kabul ettim. Ancak kendisi beni herhangi bir işe ortak etmedi ve bende paramı istedim. Benim güvenimi kazanarak paramı aldı ancak geri alamıyorum.”

Aytekin Polat ifadesinden verdiği para nedeniyle diğer işlerinde de sorun yaşadığını belirterek “Başka işlerde ortağım olan Ercan Timur ile sorun yaşadım. Dolandırılmam nedeniyle ciddi anlamda işlerim bozuldu” açıklamasını yaptı.

AVUKAT OKAL: MURAT GÜNBEYİ'NİN GÜNAYDIN'IN DAMADI OLDUĞU ASILSIZDIR

Konuya ilişkin Nimet Yalçın ve Günaydın Restoranları avukatı Kemal Okal;  “Dolandırıcılık şikayeti şüphelisi Murat Günbeyi’ nin, Nimet Yalçın’ın eski damadı olduğu iddiası bütünüyle asılsızdır. Şahsın daha evvel de ailenin şöhretini kullanarak başkaca şahısları mağdur ettiği tarafımızca bilinmektedir.

Murat  Günbeyi’nin ortaya attığı Günaydın Restoranlarının damadı olduğu ve Restorana et tedarik ettiği iddiası, tamamen kendine haksız çıkar sağlamaya yönelik bir uydurmadır.

Kamuoyunu bu şekilde aydınlatır, konunun takipçisi olduğumuzun ve adı geçen şahsa karşı yasal haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde