İki yeni halka arza yabancılar ilgi göstermedi

İki yeni halka arza yabancılar ilgi göstermedi

Piyasalara damga vuran halka arz sürecinde yılın 12 ve 13. halka arz süreci de tamamlandı. Geçen hafta talep toplayan Kalekim ve Penta Teknoloji'nin halka arz sonuçlarında bireysel yatırımcıların ilgisi sınırlı kalırken yabancı yatırımcılara satışlar da planların çok altında gerçekleşti.

İki yeni halka arza yabancılar ilgi göstermedi
16px
24px
10.05.2021 16:16
ABONE OLgoogle

Yurt içi piyasalarda en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan halka arzlarda iki şirket daha halka arz sonuçlarını açıkladı. Geçen hafta talep toplayan Kalekim ve Penta Teknoloji'nin halka arz sonuçlarına göre bireysel yatırımcıların ilgisi daha önceki halka arzlara göre sınırlı kaldı. 

588 milyon liralık halka arz büyüklüğüne ulaştığını açıklayan Penta Teknoloji'nin halka arzına yüzde 10 pay ayrılan yabancı yatırımcıdan talep gelmezken yurtiçi bireysel yatırımcının da talebi ise ayrılan payın üçte birinde kaldı.

Yurtiçi bireysel yatırımcının halka arzdan aldığı pay yüzde 18,99 olarak gerçekleşti. Penta Teknoloji hisselerinin yüzde 81'i halka arzdan yüzde 30 pay ayrılan kurumsal yatırımcıya gitti. 18,4 milyon adet payın satıldığı Penta Teknoloji'nin talep toplama süreci neticesinde fiyat 32,00 TL olarak belirlendi.

Kalekim halka arz büyüklüğü 509 milyon lira oldu

Geçen hafta 6-7 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Kalekim'in halka arz sonuçları da açıklandı. Buna göre ek satışla birlikte 34,5 milyon adet hisse satıldı. Halka arzın toplam büyüklüğü 509 milyon TL olarak kaydedildi

Kalekim'in halka arzı, fiyat aralığının üst sınırı olan 14,75 liradan fiyatlanırken ek satış dahil tüm hisseler satıldı.

Toplam 509 milyon lira büyüklükteki halka arza 1,5 kat talep gelirken bireysel yatırımcılara satışlar planlananın altında kaldı. Yüzde 68 olarak planlanan yurt içi bireysel satış oranı yüzde 62,3 olarak gerçekleşti. Kurumsal satışlar ise yüzde 31,7 oldu. Halka arz sürecinde 3 yurt dışı kurumsal yatırımcıdan 1,4 milyon adet satış yapıldı. 

Yabancı yatırımcı ilgisi de gelmedi

Her iki şirketin halka arzında yabancı yatırımcıların ilgisi planlananın çok altında kaldı. Penta Teknoloji'ye yabancı yatırımcı gelmezken Kalekim'de yüzde 4,3 oranında yabancı kurumsal yatırımcıya satış yapıldı. Her iki şirketin de talep toplama süreci öncesinde yüzde 10 yabancı yatırımcı satış hedefi bulunuyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde