İki kez domuz eti bulgusu çıkan Gurme Gıda'dan açıklama: Yeni markamız Bifet

İki kez domuz eti bulgusu çıkan Gurme Gıda'dan açıklama: Yeni markamız Bifet

Bir süre önce Tarım Bakanlığı'nın denetimde içerisinde iki kez domuz eti bulunan Gurme Gıda'dan ilginç açıklama...

İki kez domuz eti bulgusu çıkan Gurme Gıda'dan açıklama: Yeni markamız Bifet
16px
24px
28.01.2020 18:06
ABONE OLgoogle

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş listesinde iki kez sucuk ve salamlarında kanatlı et ve domuz eti katkısı tespit edilen Gurme Gıda, haberler sonrası markasını Bifet olarak değiştirmişti. 

Gurme Gıda, çıkan haberler üzerine şu açıklamayı yaptı: 

"Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılında üretilen 3 parti ürünümüzde domuz eti tespitiyle 12.10.2019 ve 13.01.2020 tarihli, taklit ve tağşiş listesinde, kurulduğumuz günden beri ilk kez yer aldık.  Vatandaşa dana eti yerine domuz eti yedirmişler.. Migros'ta satılan o markada domuz eti çıktı!

Şunu belirtmek isteriz ki; üretimimizde asla domuz eti kullanılmamıştır.

Yaptığımız detaylı analiz ve risk değerlendirme çalışması sonucunda, sorunun kaynağının sadece tek bir hatta çalışan personel kaynaklı DNA bulaşısı (kontaminasyon) olduğu tespit edilmiş, ürünler sahadan toplanarak imha edilmiş, analiz ve raporlar bakanlığımıza sunulmuştur.  Domuz eti bulunan Gurme markasını değiştirdi!

Bu personelin iş akdinin feshi sonrası tekrar böyle bir sonuçla karşılaşılmamıştır. Durumun bakanlık tarafından biliniyor olması ve DNA seviyesinde bir bulaşma olmasına rağmen listede yer almamız üzerine hukuki sürece başvurulmuştur.

YENİ MARKA BİFET

Yıllardır bize güvenen ve memnun olan iş ortaklarımızın talebi doğrultusunda yeni “Bifet” markamızla beraber, bakanlığımızın belirlediği tüm mevzuatlara uygun biçimde, toplum sağlığını ve dini hassasiyetleri de gözeterek üretimimize devam ediyoruz"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde