İhracatçı birliklerinde seçim yarışı başladı!

İhracatçı birliklerinde seçim yarışı başladı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altındaki ihracatçı birliklerinde seçim çalışmaları hızlanıyor. İşte adaylar...

İhracatçı birliklerinde seçim yarışı başladı!
16px
24px
30.11.2021 07:39
ABONE OLgoogle

Nisan Ayında gerçekleşecek seçimlerde Başkan adayları, muhtemel yönetim kurulu üyeleriyle yarışa resmen başlıyor.

Dünya'den Sadi Özdemir'in haberine göre bugüne kadar adaylığını açıklayan isimler şöyle:

-Tayfun Koçak, İstanbul Kimyevi Maddeler İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanlığı için adaylığını ilan etti. Halen İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi de olan Koçak, 51 kişilik genişletilmiş bir Yönetim Kurulu ile alt sektörlerden birer temsilci alıp ortak akılla çalışacaklarını söylüyor.

-TİM Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Çetinkaya ise İMİB başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Çetinkaya, ‘fikirlerin yarışacağı hatta zaman zaman çatışacağı bir yönetim’ için yola çıktıklarını belirtiyor.         

-İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nde (İDDMİB) ise halen Başkan Yardımcısı olan Çetin Tecdelioğlu başkan adayı oldu.

Yönetim Kurulu listesinde mevcut İDDMİB yönetimden 6 isim bulunuyor. İDDMİB Başkanı, sektörün ‘duayeni ve ağabeyi’ Tahsin Öztiryaki’nin bu gelişme karşısında nasıl bir strateji uygulayacağı merak ediliyor.     

 -Kulislerde İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanlığına adaylık için de Özkan Karaca’nın hazırlık yaptığı konuşuluyor. Halen İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe’nin yönetim kurulu üyesi olan Karaca’nın sektörün dernekleri nezdinde görüşmeler yaptığı ve yakında adaylığını ilan edeceği belirtiliyor.

TİM'DE GÜLLE ÖNE ÇIKIYOR

Birliklerde seçim heyecanı ne kadar hızlansa da TİM Başkanlığı için henüz ileri adım atan yok. En güçlü isim olarak yine TİM Başkanı İsmail Gülle öne çıkıyor.

Bazı birlik başkanları Gülle güçlü olsa da TİM Başkanlığı yarışının Haziran 2018’de olduğu gibi yine 2 ya da 3 isimli bir seçime dönüşebileceğine inanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde