İhracatçı birliklerinde başkanlık yarışı erken başladı? İşte adaylar

İhracatçı birliklerinde başkanlık yarışı erken başladı? İşte adaylar

İhracat ailesinin tek çatı kuruluşu Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesindeki ihracatçı birliklerinde seçimlerin önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor.

İhracatçı birliklerinde başkanlık yarışı erken başladı? İşte adaylar
16px
24px
23.09.2021 07:15
ABONE OLgoogle

Geçen haftalarda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nde (İMİB) iki adayın yönetim için resmen adaylıklarını açıkladıklarını kamuoyuna duyurduk. O iki isim mevcut İMİB Başkanı Aydın Dinçer ve İMİB Başkan Vekili aynı zamanda TİM Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya idi.

KOÇAK BEN DE 'ADAYIM' DEDİ

Aydınlık'tan Recep Erçin'in haberine göre bu hafta içinde kimya sektöründen geldi. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) için üç isim yönetime talip oldu.

Bunlarda ikisi hafta içinde yapılan İKMİB Yönetim Kurulu toplantısında üyelere resmen adaylıklarını açıkladılar. Birlik yönetim kurulu üyelerinden edindiğimiz bilgilere göre, mevcut İKMİB Başkanı Adil Pelister yeni dönemde de başkan olarak yola devam etmek istediğini bildirdi. Aynı toplantıda İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak da mevcut başkanın yönetiminden memnun olmadığını ifade ederek yeni dönemde birliğin yönetimine talip olduğunu açıkladı.

SEKTÖRÜN TEVECCÜHÜ KİME?

Ancak ihracatçı kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre bir üçüncü aday daha var. Henüz resmen adaylık açıklamasa da Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Burak Önder'in de yakın zamanda yönetime talip olduğunu resmen duyurması bekleniyor.

2018'de yapılan seçimlerde İKMİB'de iki liste yarışmıştı. Eski başkan Murat Akyüz'ün desteğini alan Pelister, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ile yarıştığı seçimi kazanmıştı. Eroğlu'nun ise Burak Önder ile ittifak yapabileceği yine kulislerde konuşulan senaryolardan biri.

AKYÜZ: ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM

Erken başlayan seçim yarışına ilişkin eski İKMİB Başkanı Murat Akyüz ile konuştuğumuzda, “Şu anda iki adayımız var hayırlı olsun. Bu işe vakıf, kaliteli arkadaşların olması, seçim vaatlerinde sözler verilmesi, sektör için çalışılması anlamında çok faydalı, çok değerli buluyorum. İsmi geçenler değerli isimler” dedi.

Erken başlayan seçim yarışında adaylığını açıklayan Adil Pelister'i aradığımızda yönetimin çoğunluğunun yola devam kararı aldığını, kurulda bugüne kadar yaptıklarını anlatan 20 dakikalık bir sunum yaparak, projeleri tamamlamak için yeni dönemde de aday olduklarını teyit etti.Tayfun Koçak ile ise yolda olduğu için daha sonra konuşmak üzere sözleştik.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde