İhlas'tan Erdoğan'a şok! Fiyatlar arttı, trafiğe çıkan araç sayısı azaldı

İhlas'tan Erdoğan'a şok! Fiyatlar arttı, trafiğe çıkan araç sayısı azaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısında araba var. Şu anda 2. el araba yetişmiyor" derken, hükümete yakın İhlas Holding'in gazetesi Türkiye ise ilginç bir haber yaptı.

İhlas'tan Erdoğan'a şok! Fiyatlar arttı, trafiğe çıkan araç sayısı azaldı
16px
24px
26.10.2021 06:45
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamda, "Şu anda her evde araba var, kapıcısında araba var, şu anda ikinci el araba yetişmiyor. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsun. Bunu televizyon ekranlarından vatandaşa anlatır, vatandaşı kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor, ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz." derken İhlas Holding'in gazetesi Erdoğan'ın tepkisini çekecek bir haber yaptı.

Türkiye gazetesi'nden yayınlanan "Fiyatlar arttı, trafiğe çıkan araç sayısı azaldı" başlıklı haberde "Emtia ve dolar kurunda yaşanan yükselişi birlikte motorlu kara taşıtlarının satışını da olumsuz etkiledi. Satışların azalmasıyla trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3 azalarak 25 milyon 22 bin 960 adet oldu" diye yazıldı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda ikinci el araba yetişmiyor

İşte o haber

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre eylül ayında 92 bin 996 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 47,8’ini otomobil, yüzde 29’ını motosiklet, yüzde 12,3’ünü kamyonet, yüzde 7,2’sini traktör, yüzde 2,3’ünü kamyon, yüzde 0,9’unu minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre traktörde yüzde 70,7, minibüste yüzde 53,8, özel amaçlı taşıtlarda yüzde 20,2 ve otobüste yüzde 18,2 artarken kamyonette yüzde 13,5, motosiklette yüzde 8,3, kamyonda yüzde 4,4 ve otomobilde yüzde 3,7 azaldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına dönemine göre ise yüzde 12 azaldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde