İflas eden For You'nun patronu ne şirketi kurdu?

İflas eden For You'nun patronu ne şirketi kurdu?

İflas eden For You'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Zapsu Türkiye'de yeni bir şirket kurdu.

İflas eden For You'nun patronu ne şirketi kurdu?
16px
24px
25.09.2014 10:19
ABONE OLgoogle
WSJ'nin haberine göre iflas eden For You'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Zapsu Türkiye'de Gas Enerji adıyla bir elektrik dağıtım şirketi kurdu. 100 bin TL sermayeli şirketin tek ortağı kendisi.

Zapsu bu şirket ile 2012'den bu yana Türkiye'ye ilk yeni yatırımını yapmış oldu. Ancak Aziz Zapsu şu an hala Amerika'da. Zapsu'nun asistanı kurulan şirketle ilgili olarak "Aziz Bey şu an Amerika'da dönme planı kesinleşmedi. Şu an bir aktivitede bulunamıyoruz. Kesinleşmiş bir detay şu an yok. O nedenle henüz bir açıklama yapamıyorum" dedi.

Türkiye'nin en büyük discount marketi BİM'in eski Yönetim Kurulu Başkanı olan Zapsu BİM'den ayrıldıktan sonra 2008 yılında da A101'i kurmuştu. Ardından For You ismiyle Türkiye'nin ilk kozmetik ve bakım ürünleri zincirini kuran Zapsu bu şirketinde diğer iki perakende girişimi kadar başarılı olamadı. For You'nun iflasını bu şirketin iflasını ertelemek istemiş. Mahkemenin kabul etmemesi üzerine For You 40 milyon lira borçla iflas etmişti. 500 çalışan şirketten alacaklarını alamadığı gerekçesiyle uzun süre eylemler yapmıştı.

Şu an Zapsu'nun Türkiye'de Yönetim Kurulu Üyesi olduğu BPN Danışmanlık, Western Union WU +1.05% 'nun Türkiye perakende sektöründeki temsilcisi.

İflas halindeki For You Mağazacılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Zapsu şirketin aynı zamanda yüzde 33 ortağı konumundaydı.

Zapsu BİM Abdülaziz Zapsu, BİM'den ayrıldıktan sonra ortakları M. Fatih Saraç'la birlikte Evdi ve Tedi olmak üzere tekstil ve ev ürünlerine yönelik iki market zinciri de kurmuştu.

For You mağazaları için yaptığı iflas erteleme başvurusunda mahkemeyi ikna edemeyen Azizler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Zapsu, bir diğer şirketi Evdi Ev Ürünleri Mağazacılık için açtığı iflas erteleme kararı aldırmıştı. Zapsu Tedi'nin Yönetim Kurulu'ndan ayrılmıştı.
Ayşegül Akyarlı Güven/WSJ
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde