İflas eden Credit Suisse'yi devralan UBS yöneticileri hakkında soruşturma açıldı

İflas eden Credit Suisse'yi devralan UBS yöneticileri hakkında soruşturma açıldı

İngiliz iş gazetesi Financial Times, İsviçre Federal Savcısının, Credit Suisse'nin rakibi UBS tarafından devlet desteği ile devralınmasına soruşturma açtığını iddia etti.

İflas eden Credit Suisse'yi devralan UBS yöneticileri hakkında soruşturma açıldı
16px
24px
02.04.2023 13:54
ABONE OLgoogle

Financial Times gazetesinin haberine göre İsviçre Federal Savcısı, Credit Suisse'nin rakibi UBS tarafından devlet desteği ile devralınmasına soruşturma açtı.

Savcı, açtığı soruşturmada İsviçre'nin ceza yasalarının geçtiğimiz ay üzerinde anlaşılan acil birleşme sırasında hükümet yetkilileri, regülatörler ve Credit Suisse ile UBS yöneticileri tarafından ihlal edilip edilmediğini inceleyecek.

"İZLEME SİSTEMİ KURULDU"

FT'ye açıklama yapan bir yetkili, "Federal Savcı'nın Ofisi, temiz bir İsviçre finansal sistemine katkı yapma misyon ve sorumluluğunu aktif şekilde yerine getirmek istiyor ve faaliyet alanına giren her durumda derhal harekete geçmek için bir izleme sistemi kurdu. Credit Suisse çevresindeki olayların soruşturulması gereken çok sayıda yönü vardı ve bunların savcının yetkisine girebilecek herhangi bir suçu tespit etmek için analiz edilmesi gerekiyordu" dedi.

Habere göre Federal Savcı Stefan Blattler, kamu kuruuşlarını soruşturma ile ilişkili bir dizi talimat vedi. Savcı'nın ofisi federal hükümet ve kanton yönetimleri ile temas halinde.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde