İddia: Sedat Peker, Erdoğan’la helalleşme videosu çekti

İddia: Sedat Peker, Erdoğan’la helalleşme videosu çekti

Halk TV’de yayınlanan Can Coşkun ile Haber Masası programına konuk olan gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker’in video yayınlamaya başlaması üzerinden geçen bir yılda yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İddia: Sedat Peker, Erdoğan’la helalleşme videosu çekti
16px
24px
03.05.2022 05:04
ABONE OLgoogle

Gazeteci Timur Soykan, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in suskunluğunun başlamasından önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘helalleşme’ videosundan bahsettiğini ancak daha sonra bu videonun gelmediğine dikkat çekti. Soykan “Helalleşme videosunun çekildiğinden en ufak bir şüphem yok. Veya diğer videolar, kendisinin yapacağı açıklamalar ile ilgili videoları güvendiği noktalara kesinlikle göndermiştir” dedi.

Sedat Peker’i birilerinin tasfiye etmeye karar verdiğini ve Alaattin Çakıcı’nın cezaevinden çıkartılmasıyla bu kararın verildiğine işaret eden Soykan, “Balkanlarda bir süre kendisi rahat bir şekilde yaşamaya devam etti. Oradan bir iki paylaşım da yaptı hatta. Önce Berat Albayrak’ı da suçladı. Ve bununla ilgili bazı paylaşımları oldu ama genel bir sessizlik içindeydi” diye konuştu.

Peker’in anlattıklarının normal bir ülkede yer yerinden oynayacak iddialar olduğunu belirten Soykan, Peker’in SADAT, Sezgin Baran Korkmaz, kokain ticaretiyle ilgili Türkiye’nin bir rota olduğu ve Kutlu Adalı suikasti ile ilgili açıklamalarını hatırlattı.

Bu iddiaların hiçbirinde yargının harekete geçmediğini ve silah olarak kullanıldığını söyleyen Soykan, “Biz yargıdaki bu çetenin yapılanmanın rüşvetle bu işleri yapanlar kim öğrenemiyoruz. Ve bunun karşısında tamamen suskun, bu işleri geçiştirmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya kaldık” dedi.

"Helalleşme videosunun çekildiğinden en ufak bir şüphem yok"

Peker’in suskunluğunun başlamasından önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘Helalleşme’ videosundan bahsettiğini ancak daha sonra bu videonun gelmediğinin hatırlatılması üzerine Soykan “Helalleşme videosunun çekildiğinden en ufak bir şüphem yok. Veya diğer videolar, kendisinin yapacağı açıklamalar ile ilgili videoları güvendiği noktalara kesinlikle göndermiştir” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde