İçişleri Bakanlığı'ndan "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir" iddiasına yanıt

İçişleri Bakanlığı'ndan "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir" iddiasına yanıt

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebileceği" iddiasına ilişkin haberin tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir" iddiasına yanıt
16px
24px
21.10.2020 19:22
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığı, ''Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberine ilişkin açıklama yaptı.

Haberi yalanlayan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir."

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 21, 2020

NE OLMUŞTU?

Reuters haber ajansı, Türkiyeli yetkililerin, yükselen yeni tip koronavirüs vakalarını durdurmak adına bazı kısıtlamaları yeniden uygulamaya koymayı düşündüğünü öne sürdü. Bu önlemler arasında genç ve 65 yaş üstü yurttaşlar için evde kalma kısıtlamaları da dahil olmak üzere, geçmiş dönemde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları yer alıyor.

Habere göre, Türkiye'nin günlük yeni semptomatik koronavirüs vakalarının pazartesi günü 2 bin 26'ya yükselmesinin ardından Reuters'a konuşan yetkili, kabinenin bu konu üzerine çalıştığını öne sürdü ve "Süreç birkaç hafta boyunca izlendikten sonra yeni tedbirler uygulanabilir" diyerek, bu ayın başında okulların kısmen yeniden açılmasının etkisi değerlendirildikten sonra resmin daha net hale geleceğini sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde