İbrahim Kahveci yazdı: Türk Lirası yerine kurufasülyeye yatırım yapın!

İbrahim Kahveci yazdı: Türk Lirası yerine kurufasülyeye yatırım yapın!

Karar gazetesinin ekonomi yazarlarından İbrahim Kahveci, Türkiye’de çoğu kişinin “kazanıyor gözükürken aslında para kaybettiğini” söyledi.

İbrahim Kahveci yazdı: Türk Lirası yerine kurufasülyeye yatırım yapın!
16px
24px
26.10.2022 04:55
ABONE OLgoogle

Karar yazarı, parayı Türk Lirası’nda tutmaktansa kurufasülyeye yatırım yapmanın daha karlı olduğuna dikkati çekti.

İbrahim Kahveci, bugünkü köşe yazısında müteahhitlerin durumunu anlattı. Müteahhitlerin son bir yılda yaptıkları evleri karlı satmasına rağmen yaptıkları evlerin rakamının düştüğüne dikkati çeken Kahveci, daha sonra “kurufasülye” hesaplaması yaptı.

"SADECE ANLIK ALIŞVERİŞ YAPACAĞIZ"

İbrahim Kahveci’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Son 1 yılda TL yüzde 16 civarı kazandırırken kuru fasulye yüzde 140 artış göstermiş. Tabiri caiz ise TL’den 10 kat daha fazla kazandırmış. Kuru fasulyenin bile 10 kat değer kazandığı bir yerde TL’nin ikinci büyük fonksiyonu olan “tasarruf etme” aracı olması artık raftan kalkıyor denilebilir. TL ile sadece anlık alışveriş yapacağız... O kadar.

Aslında TL’yi ABD dolarına endekslemeye başladığımızı “Küçük Amerika” yazımda belirtmiştim. Hatta TL ile tasarrufun hızla gerilediğini ve yakında TL ile kredi verme imkanının da kalmayacağını anlatmıştım...

Hatta daha da ileri gidip: TL ile kredi verecek finans kurumlarının da çok risk altında kalacaklarını, ya da ortada kalamayacaklarını anlatmıştım...

Durum açık ve net... Sistem aşırı tıkanmaya doğru hızla gidiyor. Benden hatırlatması... Kuru fasulyeyi bile ararsınız... Bilesiniz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde