İbrahim Kahveci: TL'nin dandik para olmasına kim neden oldu?

İbrahim Kahveci: TL'nin dandik para olmasına kim neden oldu?

"Aslında 2016 sonrası verilen her oy ile hepimiz sorumluyuz. Bunu biz istedik. Bizler zamları istedik ve fakirliği coşkuyla karşıladık"

İbrahim Kahveci: TL'nin dandik para olmasına kim neden oldu?
16px
24px
20.06.2022 10:55
ABONE OLgoogle

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin farkında olduklarına yönelik açıklamasını hatırlatarak, "Kurları kim yükseltti? Kur yükselişinin sorumlusu kim? Sahi TL’yi en değersiz seviyeye kim düşürdü? TL’nin dandik para olmasına kim neden oldu? Kurtulmuş: Eskiden TL çok değerliydi yüksek miktarda ithalat oluyordu, çok şükür bundan uzaklaştık

Sorumlu kim? Cevap var mı?

Türkiye’de hayat pahalılığı ve enflasyonun 1 numaralı sebebi TL’nin aşırı değersiz oluşudur. Bu politikayı kim uyguladı? Bu büyük çöküşe kim neden oldu? Halkı bu fakirliğe kim mahkum etti? Gerçekten bu büyük yanlışların sorumlusu kim?" diye yazdı.

Türkiye'de asıl kopuşun 2016'da yaşandığını kaydeden Kahveci, "Sorumlusu kim dediğimizde kimse tek 1 kişiyi göstermesin.

Aslında 2016 sonrası verilen her oy ile hepimiz sorumluyuz. Bunu biz istedik. Bizler zamları istedik ve fakirliği coşkuyla karşıladık.

Sakın olan kimse ‘faiz sebep-enflasyon sonuç’ teorisi ile ve ‘ortada Nass var, size bize ne oluyor’ cümlesi ile faizleri suni düşüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlamasın. Çünkü her yanlışa biz onay verdik ve bu yanlışların sürmesini tercih ettik." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde