İZTO Başkanı Özgener: Piyasada dengeler kayboldu

İZTO Başkanı Özgener: Piyasada dengeler kayboldu

Türk Lirası’nda bir günde yaşanan yüzde 17’lik değer kaybıyla yatırım yapan, üreten, çalışan, projeler oluşturan geniş kitleler olumsuz etkileniyor.

İZTO Başkanı Özgener: Piyasada dengeler kayboldu
16px
24px
26.11.2021 08:40
ABONE OLgoogle

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, yurtdışında yaşanan enflasyon artışlarının ve diğer ekonomik sorunların ülkemizde olduğu kadar aşırı dalgalanmalara yol açmadığını söyleyerek, güvenin sağlanması için Merkez Bankası’nın somut adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

Ülke ekonomisinde kaynakların doğru kullanılmadığını ve piyasada dengelerin kaybolduğunu söyleyen Özgener, “Merkez Bankası güvenin tekrar sağlanması için somut adımlar atmalı. Türk Lirası’nda bir günde yaşanan yüzde 17’lik değer kaybıyla yatırım yapan, üreten, çalışan, projeler oluşturan geniş kitleler olumsuz etkileniyor.

Hızlı değer kaybı fiyatları belirlemede sıkıntı yaşatıp piyasaların dengesini bozuyor. Bireysel yatırımcılar ve şirketler aşırı oynak piyasalarda oluşacak zararlara karşı sadece sözlü olarak uyarıldı ama bu yeterli değil.

Güven sağlayacak somut adımlar atılmalı. Yurtdışında yaşanan enflasyon artışları, ülkemizde olduğu kadar aşırı dalgalanmalara yol açmadı. Bunun sebebini para politikasında belirli bir öngörülebilirlik üzerinden ilerlememelerine bağlıyoruz” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde