İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: İstifa edeceğim

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: İstifa edeceğim

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa edeceğini açıkladı. Ağıralioğlu, "Meral Akşener ile vedalaşmaya gidiyorum" açıklamasında bulundu.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: İstifa edeceğim
16px
24px
28.03.2023 18:58
ABONE OLgoogle

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla Millet İttifakı’na eleştiriler getirmesinin ardından bugün Habertürk’ten Mehmet Akif Ersoy’a mesaj atarak yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşeceğini ve istifa edeceğini açıkladı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Adaylığının dayatılmasına karşıyız” çıkışıyla dikkat çeken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun bu açıklamalarından Meral Akşener’in haberinin olmadığı ifade edilmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine açıklama yaptı. Zorlu, şunları söyledi:

“İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.”

Gazeteci Murat Ağırel, Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa dilekçesini Twitter hesabından yayınladı. İşte o tweet ve Ağıralioğlu'nun istifa dilekçesi:

NE OLMUŞTU

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına ve Altılı Masa’da adayı belirleme yöntemine karşı olduğunu söylemişti.

KİM NE DEDİ

Sunucu ve yazar Sevda Türküsev, Ağıralioğlu’nun istifa kararına yönelik “Sadece Yavuz bey değil, milliyetçi kim varsa genel başkanlarıyla vedalaşmalı bence” ifadelerini kullandı.

Gazeteci İbrahim Karagül ise, konu ile ilgili “ Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa kararından sonra;  İyi Parti'deki vatanseverler, Masa ile PKK arasındaki ortaklığa karşı onurlu bir duruş sergilemeli.  Bu kirli ortaklık örtbas edilemez.  O Masa'da; Kılıçdaroğlu-PKK dayanışması dışında her şey teferruattır.” dedi.

Yenişafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz ise Twitter hesabından “Millet İttifakı Sn. Yavuz Ağıralioğlu'na yükleniyor ama İYİ Parti'nin milliyetçi kanadında; Başta Sn. Kılıçdaroğlu'na sonra da masaya HDP'nin diretilmesine ciddi bir tepki var Ağıralioğlu'nun yaptığı bütün bu birikimin patlaması İzleyelim görelim” paylaşımını yaptı

Gazeteci İsmail saymaz ise, Ağıralioğlu’nun istifa kararı ile ilgili şunları söyledi:

“Yavuz Ağıralioğlu, pazartesi Akşener’den randevu istedi. Akşener, yarın saat 13’e randevu verdi. Bu arada Ağıralioğlu, istifa dilekçesini ve yapacağı açıklamanın metini hazırladı. Fakat erken davranarak, bu akşam Habertürk TV’ye “İstifa edeceğim, Akşener’le helalleşmeye gideceğim” diye mesaj attı.

Bu durumda Akşener, yarınki randevuyu iptal edebilir.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde