İYİ Parti, strateji mi değiştiriyor?

İYİ Parti, strateji mi değiştiriyor?

Akşener’in, çalışma sonrasında yeniden eski sisteme dönmek için AKP ile yan yana gelebileceği ve gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de yakın temasta bulunabileceğine işaret ediliyor.

İYİ Parti, strateji mi değiştiriyor?
16px
24px
22.12.2020 05:04
ABONE OLgoogle

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı bir televizyon programında söylediği, “Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AKP ile ittifak değil, bir masa kurulabilir ve o masada ana muhalefet partisi de yer almalı” yönündeki sözleri siyaset kulislerinde “İYİ Parti strateji değişikliğine mi gidiyor” sorusunu akıllara getirdi.

İddiaya göre “güçlendirilmiş parlamenter sistem” üzerinde çalışan Akşener’in, çalışma sonrasında yeniden eski sisteme dönmek için AKP ile yan yana gelebileceği ve gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de yakın temasta bulunabileceğine işaret ediliyor.

Akşener’in bu kararı, “Türkiye’deki başta yargı, demokrasi, ekonomiyi iyileştirmek” için alabileceğine dikkat çekiliyor. Akşener’in, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecine giderken böyle bir adım atmasıyla birlikte Millet İttifakı’nın CHP ve HDP blokundan oluşabileceği belirtiliyor. Siyaset için bu iddialar şimdilik “Gerçekliği yok” şeklinde değerlendiriliyor.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde