İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener saldırıyla ilgili Ekrem İmamoğluyla birlikte konuştu "Erkek siyasetçilere yapılmayanlar kadın olduğum için bana yapıldı" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ise Akşener'e destek vererek "Meral Hanım Asena'dır, böyle korkutamazsınız" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı
16px
24px
31.03.2023 12:41
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Özkan, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener şunları söyledi;

Türkiye bir kabile devleti olamaz, bu ucube sistem kabul edilemez ve seçime 1 buçuk ay kala siyasi partilerin korkutulması kabul edilemez. Bu seçmene yapılan büyük bir haksızlık ve hakarettir.

Aziz milletime sesleniyorum, bugün bize olan yarın sizedir. Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam. Recep bey sen cumhurbaşkanısın bu ülkenin her ferdinin namusunun, şerefinin, can ve mal güvenliğinin korunmasından mesulsün. Evim basıldı beraat ettiler, lince uğradım beraat ettiler biliyorum ki bu failler de yakalanamayacak.

Aziz milletim evlatlarınız tehdit altında 1 buçuk ay sonra helal oylarınızla bu ucube, bu pis, bu iğrenç sistemi değiştireceksiniz."

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik şunları söyledi;

"İyi Parti İstanbul il binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İyi Parti'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz. Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın, Sayın Akşener'in bu saldırıdan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır. Sayın Akşener'in Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz" 

patronlardunyasi.com
   

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde