IMF'nin altın satması altın fiyatlarına nasıl yansır

IMF'nin altın satması altın fiyatlarına nasıl yansır

Bu hafta doların değer kazanması yine önemli bir gelişme olmakla birlikte IMF’den sürpriz bir açıklama geldi.

IMF'nin altın satması altın fiyatlarına nasıl yansır
16px
24px
21.02.2010 09:38
ABONE OLgoogle

Altın fiyatını etkileyen parametrelerde bu hafta bir değişiklik oldu. Geçtiğimiz haftalarda dolara bağlı bir seyir vardı. Bu hafta doların değer kazanması yine önemli bir gelişme olmakla birlikte IMF’den sürpriz bir açıklama geldi.

IMF, 191.3 ton altın satacağını açıkladı. Gelir elde etmek ve kaynak yaratmak için yapılacağı anlaşılan altın satış kararı 2009 Eylül ayında alınmıştı.

O tarihte 403.3 ton altın satış kararı verilmiş ve 212 tonluk satış ekim-kasımda gerçekleştirilerek 7.2 milyar dolar gelir elde edilmişti. Söz konusu satış Hindistan Merkez Bankası’na yapıldı ve bu gelişme altın fiyatlarını yükseltti.

Diğer yandan, euro/dolar paritesindeki düşüş ve doların değer kazanması yakından izleniyor. Paritedeki düşüş ve doların değer kazanması altın fiyatlarına olumsuz yansıyor. İlk destek 1.100 dolar seviyesinde görülürken bu seviyenin üzerinde tepki alımları görüldü.

1.100 doların altına gelinmesi durumunda destek sırasıyla 1.080 ve 1.060-1.050 dolarda bulunuyor.

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde