IMF'nin CHP ve İYİ Parti ile görüşmesine tepki

IMF'nin CHP ve İYİ Parti ile görüşmesine tepki

IMF İcra Direktörü Raci Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti yetkilileriyle görüşmesini değerlendirdi.

IMF'nin CHP ve İYİ Parti ile görüşmesine tepki
16px
24px
23.09.2019 09:50
ABONE OLgoogle

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Raci Kaya, IMF'nin CHP ve İYİ Parti yetkilileriyle yaptığı görüşmeye ilişkin, "Heyetle yapılan toplantılar boyunca böyle bir görüşmeden söz edilmemiştir. Buna rağmen böylesi saklanan, meşruiyet dışı bu toplantı, Türkiye'ye karşı farklı bir ajandanın varlığının göstergesidir" ifadesini kullandı.

Madde 4 görüşmeleri sürecinde IMF ekibine her türlü desteğin verildiğine işaret eden Kaya, karşılıklı mutabık kalınan program süresince tüm taleplerin karşılanmasında kolaylaştırıcı olunduğunu aktardı.

Kaya, bizzat iki gününde yer aldığı toplantılar boyunca böyle bir görüşme niyetinden dahi söz edilmediğine dikkati çekerek, "Buna rağmen böylesi saklanan, meşruiyet dışı bu toplantı, Türkiye'ye karşı farklı bir ajandanın varlığının göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde