IMF'den yardım alınacak mı? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama

IMF'den yardım alınacak mı? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, IMF iddiaları hakkında yaptığı açıklamada, "Gündemimizde yok. Yakın zamanda da olmadı. Yeni bir anlaşma yapma planında değiliz" ifadelerini kullandı.

IMF'den yardım alınacak mı? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama
16px
24px
12.04.2020 13:33
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı canlı yayında corona virüsü salgını sonrası ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle IMF’den yardım isteme konusunu değerlendirdi. Kalın yaptığı açıklamada, “Gündemimizde yok. Yeni bir anlaşma yapma planında değiliz” ifadelerini kullandı.

IMF BAŞKANI: FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORUZ

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, corona virüsü salgını nedeniyle küresel ekonomide yaşanan zor dönemde Türkiye dahil tüm ülkelerle fikir alışverişinde bulunduklarını, ekonomilere yardımcı olabilmek için politika önerileriyle yapıcı görüşmeler yaptıklarını söylemişti.

Öte yandan IMF Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen ise 30 Mart’ta yaptığı açıklamda, Türkiye ve Rusya’nın corona konusunda IMF’den yardım isteyen ülkeler arasında yer almadığını açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde