İMES OSB için raylı sistem çağrısı

İMES OSB için raylı sistem çağrısı

Yeşil Mutabakat, Dijitalleşme ve Ekonomik Gelişmeler İMES Ekonomi Zirvesi’nde konuşuldu.

İMES OSB için raylı sistem çağrısı
16px
24px
16.11.2021 14:35
ABONE OLgoogle

İMES OSB ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle Bilişim Vadisi’nde İMES Ekonomi Zirvesi sanayici, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Zirvede Avrupa Yeşil Mutabakatı, dijitalleşme, küresel pandeminin ekonomiye etkileri ve güncel ekonomi başlıkları doğrultusunda uzman konuklar tecrübe ve çalışmalarını paylaştı, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Programa Dilovası Kaykamakamı Metin KUBİLAY, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar ÇAKMAK, Gebze Belediye Başkanı Zinnur BÜYÜKGÖZ, Dilovası Belediye Başkanı Hamza ŞAYİR, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan AYDIN, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal AKAR, Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin ÇAY katılım gösterdi.   

İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Kerim ÇOLAKOĞLU, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet ŞAHİN, Enver KAYA, Müteşebbis Heyet üyelerimiz Süleyman AKAR, Ahmet SÖZER, Hasan İSTANBULLUOĞLU, Erol ELMAS, Turan DURMUŞOĞLU, Şakir ERİŞ ve Vedat KİRİŞÇİ’de yer aldı.



Tokkan: Cumhurbaşkanımız yıllar önce burayı işaret etmişti

Programın açılış konuşmasını gerçekleştirilen İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Tokkan, "
Kocaeli-Gebze VI. (İMES) Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, sanayicimiz için önemli çıktılar oluşturacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanıyken bize "Kocaeli'ne gidin" diyerek yeni OSB için işaret vermişti. O zamandan ne kadar isabetle yer seçtiğimiz belli oldu" dedi.

Toplantıya sanayiciler büyük ilgi gösterdi. İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici, sanayici Erdem Balcı, İMES OSB kurucularından Hasan Doğruyol ve İMES OSB Başkan Yardımcısı Kerim Çolakoğlu birarada.

Büyükgöz: Sanayiciler her zaman destek vermeye hazırız

Başkan Tokkan’ın ardından sahneye gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Gebze Belediyesi olarak bölgemizin üretim ve sanayinin en önemli noktalardan biri olduğunu biliyoruz.  Bu kapsamda biz yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen sorumluluğun da bilinciyle sanayicilerimiz ve bölgedeki sanayi kuruluşlarımızın yöneticileriyle bir araya gelmeyi önemsiyoruz.  Bugün burada gerçekleştirilen etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Şayir: Sanayicimizle ilçemize değer katmaya çalışıyoruz

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “ İMES OSB ilçemiz sınırları içerisinde yer alan önemli bir üretim üssü. Vatandaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen her projede kendileriyle koordineli bir şekilde ilerliyor ve ilçemize değer katmaya çalışıyoruz. Bugün burada sanayicimizin, ülkemizin ve küresel ekonominin akıbetini konuşmak üzere bir aradayız. Toplantımızı organize eden İMES OSB yönetici ve çalışanlarını tebrik ederim.” Dedi.

Kaymakam Kubilay'dan raylı sistem çağrısı

Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise Gebze’ye kadar gelen raylı sistemin Dilovası’nda bulunan OSB’lere uyum sağlayacak şekilde uzatılmasının hem ulaşım açısından, hem  zaman ve maliyet açısından, hem de nitelikli istihdam konusunda önemli yararları olacağına değindi.

Çakmak: Zirveden çıkacaksonuçlar herkese fayda sağlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak ise Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın selamlarını ileterek yapılacak toplantının şimdiden tüm sanayicimiz için faydalı geçmesi, buradan çıkarılacak sonuçların hem kamu hem özel sektörden toplantıya iştirak edenler için değer kazandırması temennisinde bulundu.

İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, İMES OSB kurucularından Hasan Doğruyol ve İMES OSB müteşebbis heyet üyesi Süleyman Akar birarada. 

İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici: Çalışmalarımız devam ediyor

Son olarak açıklamalarda bulunan İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici de "İMES OSB olarak sanayicimize sağladığımız altyapı hizmetlerinin yanı sıra sanayimizin gelişmesine katkıda bulunmak sanayicimize yol gösterici olmaya ulusal ve uluslararası alanda yumuşak güç gündem oluşturma itibar yönetimine yönelik çeşitli çalışmalar yapmaktayız.

Temel motivasyonumuzun OSB kavramını dönüştürmek ve üreten kurumları ülkenin birinci gündemi haline getirmektir. Biliyoruz ki gündelik olaylara saplanıp kalanlar dünyada ve ne olduğuyla yeteri kadar ilgilenmeyen kurumların ve ülkelerin tarihsel rolü sınırlı kalmaya mahkûmdur. Bu bağlamda İMES OSB olarak köklerimizden aldığımız güçle her geçen gün güçlenen sanayi altyapımızla sizler daha hizmet vermeye gayret ediyoruz" diye konuştu. 

Gündem Yeşil Mutabakat, Dijitalleşme ve Geleceğe Yönelik Ekonomik Gelişmeler

Programın ilk oturumunda Hakan GÜLDAĞ moderatörlüğünde Selin ARSLANHAN ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İBRAHİMCİOĞLU Avrupa Yeşil Mutabakatı ve dijitalleşme başlıkları altında tecrübelerini aktardı. Programın ilk oturumu ise konuklardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından son buldu.

İkinci oturumda ise Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ASLANOĞLU ve Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap MUNYAR pandemi sonrası ekonomik dinamiklerdeki değişim gelecek süreçte yaşanabilecek gelişmeler hakkında çalışma ve yorumlarını paylaştılar. Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde