IKEA üzerine çekmece düşerek ölen çocuğun ailesine 46 milyon dolar ödeyecek

IKEA üzerine çekmece düşerek ölen çocuğun ailesine 46 milyon dolar ödeyecek

İsveç merkezli mobilya devi IKEA, Mayıs 2017'de bir çocuğun ölümüne sebep olan şifonyer için açılan davada aileye 46 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti

IKEA üzerine çekmece düşerek ölen çocuğun ailesine 46 milyon dolar ödeyecek
16px
24px
07.01.2020 12:13
ABONE OLgoogle

İsveç merkezli mobilya devi IKEA, Mayıs 2017'de bir çocuğun ölümüne sebep olan şifonyer için açılan davada aileye 46 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

ABD'de Kaliforniya eyaletinde yaşayan iki yaşındaki Jozef Dudek, 2008'de alınan defolu MALM adlı şifoniyerin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Çocuğun ailesi şirkete, yeterli güvenlik önlemlerini alınmadığı ve hiçbir zaman uyarılmadıkları için dava açmaya karar vermişti.  IKEA, çocukları öldüren şifonyerler için 50 milyon dolar ödeyecek

Ailenin avukatı Alan Feldman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Müvekkillerim eğer şifoniyerin devrilme riski olduğunu bilselerdi, mobilyayı duvara tuttururlardı.

2008 yılında üç çekmeceli MALM şifonyerini satın aldıklarında bu küçük mobilyanın ölüm aracı olabileceğini hiç düşünmediler." diye konuştu.

Hiçbir çözümün bu trajik olayı değiştirmeyeceğini vurgulayan IKEA'nın üst düzey yöneticisi Lars Petersson, "Bu güvenlik sorununu çözmek için aktif bir iş birliği içinde çalışmaya kararlıyız." açıklamasını yaptı.

Lars Petersson 2 yaşındaki Josef Dudek'in ölümünün ardından firmanın ilk defa Haziran 2016'da yaptığı geri çağırmayı tekrarladığını belirtmişti.

Bazı mobilyaların duvara uygun şekilde sabitlenmemesi halinde düşme tehlikesi bulunduğunu hatırlatan Petersson sosyal medya, televizyon ve basılı reklamlarla geri çağırma kampanyasını yaymayı hedeflediklerini ifade etmişti. IKEA, iki çocuğun ölümüne neden olan 27 milyon şifonyeri topluyor

IKEA, geçtiğimiz yıllarda 3 çocuğun ölümüne neden olan aynı şifonyerler için yaklaşık üç aileye 50 milyon dolar tazminat ödemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde