İHKİB yönetiminde sürpriz isim

İHKİB yönetiminde sürpriz isim

İHKİB'de herkes Ahmet Akbalık’ı yönetimde yer alacak derken sürpriz bir sonuç çıktı.

İHKİB yönetiminde sürpriz isim
16px
24px
16.05.2014 12:46
ABONE OLgoogle
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çatısı altındaki 61 birlik seçimlerini tamamladı. Bu konularda kapsamlı haberler yaptık. Birlik seçimlerinde en hareketli birlik İHKİB (İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) idi. Başlangıçta dört aday çıktı. Ancak seçim günü sadece Hikmet Tanrıverdi ve Hüseyin Öztürk yarıştı. Seçimi ise mevcut başkan Hikmet Tanrıverdi kazandı.

Hikmet Tanrıverdi’nin iki dönemdir seçim kazanmasındaki en etkili isimlerden birisi Ahmet Akbalık olduğu bilinir. Özak Global’in patronu olan Ahmet Akbalık’ın teşkilatçı yanının çok güçlü olduğu bu seçimlerde bir kere daha ortaya çıktı. Herkes Akbalık’ı yönetimde yer alacak derken sürpriz bir sonuç çıktı. İHKİB Başkanvekili Ahmet Akbalık İHKİB yönetiminde yer almadı. Bu dönem İHKİB yönetimine Ahmet Akbalık’ın kardeşi, Özak Global Tekstil Grubu Başkanı Urfi Akbalık girdi. TİM seçimleri henüz yapılmadığı için Ahmet Akbalık’ın TİM Başkanvekilliği görevi ise sürüyor.

Özak Global, tekstil, inşaat, enerji ve turizm alanlarında faaliyet gösteriyor. Turizmde Ela Quality markasıyla bilinen Özak Global, son dönemde gayrimenkul alanında büyük projelere imza atmaya başladı.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Ahmet Akbalık, “Özak Global’de tekstilin başında kardeşim Urfi var. Yaklaşık beş yıldır tekstil işleri ondan soruluyor. Ben daha çok inşaat ve diğer işlerle ilgileniyorum. Tekstilin başında kardeşim olduğu için İHKİB yönetimine de kardeşim girdi. İnşaat projelerimiz nedeniyle işlerim yoğun. İHKİB’de bizi artık kardeşim temsil edecek” diyor.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde