İHKİB, ilk kez hazır giyim ihracatçısını 30 Bin alıcıyla sanal fuarda buluşturuyor

İHKİB, ilk kez hazır giyim ihracatçısını 30 Bin alıcıyla sanal fuarda buluşturuyor

İstanbul’un dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri olduğu yönündeki algıyı dijital kanallarda da güçlendirmek istediklerini vurgulayan İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, “Bu hedef doğrultusunda İstanbul Fashion Connection’ı hazırlayarak sektörün hizmetine sunduk” dedi.

İHKİB, ilk kez hazır giyim ihracatçısını 30 Bin alıcıyla sanal fuarda buluşturuyor
16px
24px
22.11.2021 11:26
ABONE OLgoogle

Türk hazır giyim ihracatının amiral gemisi İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği (İHKİB), sektör için yenilikçi projelerine devam ediyor. İHKİB’in firmaları yurt dışındaki alıcılarla buluşturma hedefiyle kurduğu sanal platform İstanbul Fashion Connection (IFCO), sektör için hizmet vermeye hazır hale getirildi.

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, hazır giyim üretiminde marka ülke olan Türkiye’nin yıldızının pandemi sürecinde giderek daha da parladığını hatırlattı. Avrupa ve ABD merkezli hazır giyim markalarının siparişlerini Çin’den Türkiye’ye kaydırmayı planladığını anlatan Gültepe, şöyle devam etti:

SANAL FUARIMIZI 6-9 ARALIK’TA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Yoğun talebin etkisi ile bu yıl ilk kez ihracatta 20 milyar doları yakalayabileceğimiz bir hıza ulaştık. Biz yıllardır İstanbul’u moda merkezi Anadolu’yu üretim üssü yapmak için çalışıyoruz. Şimdi önümüzde pandemi sürecinin tetiklediği çok önemli bir fırsat var. Bu fırsatı sektörümüz ve ülkemiz adına en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.

Yıllardır iş birliği yaptığımız markalar rakip ülkelere göre farkımızı ve kalitemizi biliyorlar. Ancak tanıtım faaliyetlerimizi aralıksız ve ısrarla sürdürmek durumundayız.

Özellikle İstanbul’un küresel modanın en önemli merkezlerinden biri olduğu yönündeki algıyı dijital kanallarda da güçlendirmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda İstanbul Fashion Connection’ı hazırlayarak sektörün hizmetine sunduk.

Sanal bir platform olan İstanbul Fashion Connection, yaklaşık 30 bin uluslararası alıcı ile firmalarımız arasında bir köprü olacak. Platform sayesinde ihracatçı firmalarımızı en pratik yoldan ve en doğru alıcı grubu ile buluşturarak katma değerli ihracatımızın artmasına katkı sunacağız. 

İstanbul Fashion Connection’da ilk sanal fuar için kolları sıvadık. 6-9 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceğimiz sanal fuarımıza katılacak firmalarımızı dünyanın dört bir yanından alıcılar ile buluşturacağız. Fuar için firmalarımızın şimdiden yerlerini ayırtmalarını öneriyorum.”

FUARA KATILMAK İSTEYENLER

Fuara katılmak isteyenlerin başvurularını www.ifco.com.tr üzerinden gerçekleştirebileceğini vurgulayan Mustafa Gültepe, İstanbul Fashion Connection’ın yakın gelecekte ihracat yapan ya da ihracat yapmayı planlayan tüm hazır giyim firmalarının ortak platformu haline geleceğini sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde