İHBİR’de seçim yarışı başladı

İHBİR’de seçim yarışı başladı

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (İHBİR) üyesi ihracatçılar sandık başında.

İHBİR’de seçim yarışı başladı
16px
24px
24.04.2022 12:03
ABONE OLgoogle

Seçimde iki aday yarışıyor. Önceki yönetimde de görev yapmış Kazım Taycı, turkuaz liste ile seçime giderken, mevcut yönetimde yer alan Aydın Soyyiğit turuncu rengi seçti.

Genel kurul için iki muhtemel tarih vardı. Bunlardan ilki bugün olan 24 Nisan biri de 25 Nisan'da. Taycı, seçimin 24 Nisan'da yapılmasını talep etti. Çünkü 25'i pazartesiye denk geldiği için ihracatın bu en yoğun döneminde ihracatçıları iş günü alıkoymak olmazdı. Soyyiğit ekibi ise pazartesiden yana tavır aldı. Genel kurullarda ilk gün hazirun yeter sayısı toplanmaz ise seçim yapılamıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Yenibosna'daki merkezinde kurulan sandık için Taycı ve ekibi tam kadro yerini aldı. Seçimlerin pazartesi yapılmasını isteyen Soyyiğit ve ekibinin de alana geldiği görüldü. İki rakip birlikte poz vererek birbirlerine başarılar diledi. Dört yıl önce yapılan seçimlerde Simit Sarayı Kurucusu Haluk Okutur'un listesi kazanmış, baskın seçim yapıldığından kavga çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde