İHBİR, başkanını pazar günü belirleyecek

İHBİR, başkanını pazar günü belirleyecek

Bu yılın ilk çeyreğinde 2 milyar 832 milyon dolar ihracat gerçekleştiren hububat sektörü ay sonundaki birlik seçimlerine hazırlanıyor.

İHBİR, başkanını pazar günü belirleyecek
16px
24px
23.04.2022 10:22
ABONE OLgoogle

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkan Adayı Kazım Taycı, 2 ay önce karşılıklı mutabakatla belirlenen ve 24 Nisan Pazar olarak tayin edilen seçim tarihinin mevcut yönetimin 'Salt çoğunluk' bahanesi ile 25 Nisan Pazartesi gününe alma çabası içinde olduğunu söyledi.

Taycı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "24 Nisan tarihi karşılıklı mutabakat ile alındı. Delegelerimizin tümü e-posta ve telefon yoluyla bilgilendirildi. 

Hatta anket çalışmalarında da bu tarih ön plana çıktı. Seçime günler kala sandık tarihini bir gün ötelemenin altında yatan nedeni anlayamıyoruz.

İHBİR'de oy kullanacak hazirun listesi 554 firmadan oluşuyor. Salt çoğunluk için 24 Nisan Pazar günü 278 firma temsilcisinin oy kullanmak için seçime gelmesi yeterli olacak.

Bizler söz konusu tarihte delegelerimizle birlikte 13:00 itibariyle sandık başında olacağız.

Seçimi ikinci tura kaydırma çabaları sonucu değiştirmeyecek. Mevcut yönetim bu taktiği bir önceki seçimlerde de uygulamıştı."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde